4+4+4 Eğitim Yasasının Geri Çekilmesi İçin İmza Kampanyası Başlatıldı

Ankara'da çeşitli sivil toplum kuruluş üyeleri, 4+4+4 eğitim sistemini Kızılay Sakarya Meydanı’nda protesto etti.

Grup üyeleri, eylemin ardından yasa tasarısının geri çekilmesi için imza kampanyası başlattı.

Aralarında Atatürkçü Düşünce Derneği, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, Müzik Eğitimcileri Derneği, Türkiye Gençlik Birliği ve Engelliler Federasyonu mensupları, Kızılay Sakarya Meydanı’nda toplandı. Meclis’e sunulan eğitim sistemi tasarısını protesto eden gruba, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ile CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan da destek verdi. 'Haydi kızlar eve', 'Laik, demokratik, bilimsel parasız eğitim' dövizleri taşıyan eylemciler, çeşitli sloganlar attı. Grup adın ortak açıklamayı Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı İsmail Tutoğlu yaptı. Hükümetin çıkardığı 4+4+4 eğitim sistemini eleştiren Tutoğlu, yasa tasarısının öğretmenler, öğrenciler, bakanlık, muhalefet partileriyle görüşülmeden Meclis’e gönderildiğini söyledi.

İktidarı demokratik çözümlerle bu yasayı çözmeye davet eden Tutoğlu, yasa geri çekilene kadar eylemlerini sürdüreceklerini ifade etti.

Göstericiler daha sonra 4+4+4’ eğitim sistemi yasa tasarısının geri çekilmesi için imza kampanyası başlattı. Eylemciler, açıklamanın ardından CHP’li vekillerle birlikte vatandaşlara konuyla ilgili bildiri dağıttı .