Kemer Yaylası’na 5 Bin Kestane Fidanı Dikildi

Ödemiş Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, Kemer Köyü'nde 70 üreticiye 5 bin kestane fidanı dağıttı.

Kemer Yaylası’na 5 Bin Kestane Fidanı Dikildi
Fidanlar, köy muhtarlığı tarafından tedaslanan 300 dekarlık alana dikilecek. Kestane fidanı dağıtım törenine Ödemiş Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu ile birlik encümen üyeleri Necati Tatlı, Hasan Aktaş ve İbrahim Özdemir de katıldı. 25 bin lira maliyetle sağlanan 5 bin kestane fidanının, 500'ünün muhtarlığa verildiği, geri kalanının ise kura ile belirlenen 70 köylüye dağıtıldığı bildirildi. Fidanlardan 500'ünün muhtarlığa gelir sağlaması amacıyla verildiğini belirten Kaymakam Koçoğlu, “Bu projenin amacı, köylüyü köyünde refah içinde yaşatmak. Köyde hiçbir arazinin boş kalmaması lazım. Köylümüz burada kazanmalı ki köyünde kalmalı. Bu şekilde köyden kente göç de engellenecektir. Bu fidanların büyük kestane ağaçları olduğunu umarım görürüz. Bu kestane ağaçları yıllarca köye gelir sağlayacak; hayırlı olsun” dedi.

Önümüzdeki günlerde Yeşilköy, İlkkurşun ve Kızılca köylerine de, muhtarlıklara ait olacak şekilde zeytinlik kurulacağını belirten Koçoğlu, "Bu zeytinliklerle muhtarlıklarımıza kalıcı gelir sağlayacağız” diye konuştu.

Kaymakam Koçoğlu, konuşmasının ardından teraslanan alana ilk kestane fidanını dikti.

Köy muhtarı Ahmet Kaptan da, Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne teşekkür ettiklerini belirterek, “Halkımızın yıllarca gelir elde edebileceği kestane ağaçları ile köyümüzün refah seviyesinin yükseleceğine inanıyoruz. Teraslanan alanların ağaçlandırılması ile erozyonun da önüne geçeceğiz” dedi .