Çanakkale Şehitleri, Türk Ocakları Samsun Şubesi’nde Anıldı

Türk Ocakları Samsun Şubesi Gençlik Kolları üyeleri, Çanakkale Deniz Savaşları Zaferi’nin 97.

Çanakkale Şehitleri, Türk Ocakları Samsun Şubesi’nde Anıldı
yıl dönümü ve Şehitler Günü nedeniyle 'Şiirlerle Çanakkale' isimli şiir dinletisi düzenledi. Şiir dinletisi öncesinde Kabil’de meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen Türk Yıldızları ve Çanakkale Şehitleri için Kur’an-ı Kerim okundu.Başta milli mücadele şairi Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, şair Hüseyin Nihal Atsız, şair Arif Nihat Asya ve şair Necmettin Halil Onan’ın şiirlerini okunduğu anma programında zaman zaman duygulu anlar da yaşandı. Etkinliğe, çok sayıda bilim adamı da katıldı.

Türk Ocakları Samsun Şube Başkanı Prof. Dr. Tuncer Çağlayan, anma etkinliğinde yaptığında açılış konuşmasında, "Şairler büyük bir vatan savunması olan Çanakkale destanını pek çok şiirde konu edinmişlerdir. Bizlere düşen görev şiirlere ilmek ilmek işlenen bu kahramanlık destanını şiirlerden hafızalara nakşederek şehitleri yâd aziz ruhlarını şad etmektir. Biz de bu düşünceyle anma programını düzenledik. Gençlerimizin hazırlamış oldukları programın içeriğinden benim de çok fazla bir bilgim yoktu. Ancak bugün burada sizlerle birlikte şiirleri dinlediğimde duygulandığımı ifade etmek istiyorum. Gençlerimize kısa süre içerisinde bu kadar dolu bir programı hazırladıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Kendilerinden 3 Mayıs Türkçüler Günü içinde aynı bugünkü gibi bir programı tertip etmelerini rica ediyorum." dedi.

Türk Ocakları Gençlik Kolları Başkanı Reha Oğuz Ertuğrul ise "Lise ve üniversite öğrencisi olan arkadaşlarımızla birlikte hazırladığımız bu program ile bir nebze olsun Çanakkale de geri dönmeyi düşünmeden kendilerini cepheden cepheye atan atalarımızı yâd etmek istedik." şeklinde konuştu. Şiir dinletisi sonrasında Ocak Başkanı Prof. Dr. Tuncer Çağlayan, Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Şahin Köktürk ve ocak üyeleri, programda görev alan gençlere ocağımızın kurt başlı kupası hediye edildi .