Bugün Fidanlarını Diktiler, Yarın Meyvelerini Yiyecekler

Orman Haftası’nda Karşıyaka Belediyesi’nden anlamlı bir kutlama geldi.

Bugün Fidanlarını Diktiler, Yarın Meyvelerini Yiyecekler
Belediye Başkanı Cevat Durak, çocuklarla birlikte fidan dikti. Karşıyaka Belediyesi Örnekköy Şantiye Binası yanındaki alanda düzenlenen törende, Örnekköy İlköğretim Okulu öğrencileri 150 adet meyve fidanını toprakla buluşturdu. Miniklere fidan dikim töreninde Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay, Belediye Meclis Üyeleri ile muhtarlar da eşlik etti.

Başkan Cevat Durak dikim öncesi hem çocuklara hem de misafirlere seslendiği konuşmasında, yeşillendirme hedeflerinin tüm hızıyla devam ettiğini ifade ederek, Karşıyaka’da yeşil alan miktarını 1,7 metrekareden 4,5 metrekareye çıkardıklarını, hedeflerinin bu rakamı, AB standardı olan 7,5 m2’ye çıkartmak olduğunu söyledi.

Başkan Durak, konuşmasına şöyle devam etti: “Meyve Bahçesinin hemen arkası orman. Ormana katkı yapmak için buradayız. Yeşil kuşak yaratmak için meyve fidanları dikiyoruz. Bu fidanları çocuklarımıza diktireceğiz. Fidanlarla birlikte büyüyecekler. Seneye dikilen bu meyve ağaçlarının tadına hep birlikte bakacağız. Burayı özellikle seçtik. Orman alanında yukarıda da fidan dikebilirdik. Ancak istedik ki biraz daha merkeze yakın bir alanda bu çalışmayı yapalım. Dilerim bu çalışmaları çoğaltabiliriz.” İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ise, konuşmasında Karşıyaka Belediyesi’nin sosyal belediyeciliğin en iyi örneklerini verdiğini, vurgulayarak, “Kentlerde nefes almak gerekiyor” dedi.

Belediye şantiyesi yanındaki 10 dönümlük bir alandan oluşan yeni meyve bahçesine çocuklar erik, şeftali, nar, zeytin, kayısı, turunç, elma fidanlarını dikerken, bir hayli eğlendi .