Afganistan'ın Başkenti Kabil Yakınlarındaki Helikopter Kazasında Şehit Olan Binbaşı Serkan Doğan, Tekirdağ'da Toprağa Verildi

Afganistan'ın başkenti Kabil yakınlarındaki helikopter kazasında şehit olan Binbaşı Serkan Doğan'ın cenazesi Muratlı'da toprağa verildi.

Şehit Binbaşı Serkan Doğan'ın cenazesi, Çorlu'daki askeri hava alanından Muratlı Çarşı Camisi'ne getirildi. İl Müftüsü Mahmut Gürlen'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Doğan'ın cenazesi, kortej eşliğinde Hükümet Konağı önüne getirildi. Polis tören mangası tarafından teslim alınan ve aile mezarlığına getirilen cenaze, Şehit Doğan'ın vasiyeti üzerine babasının yanına defnedildi.

Bu arada, Doğan'ın annesi Sevinç Doğan, eşi Emel Doğan ile 10 yaşındaki kızı Ayça Umay Doğan'ın cenaze töreni boyunca ayakta durmakta güçlük çektiği gözlendi. Kortej sırasında fenalaşan şehidin annesi ve eşi, hastaneye kaldırıldı.

Cenaze töreninde dev Türk bayrağı açıldı. Yolun her iki tarafında bulunan apartmanların balkonlarına çıkan vatandaşlar Türk bayraklarını salladı.

Cenaze törenine 5. Kolordu Komutanı Korgeneral Nevzat Altuntaş, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Raif Akbaş, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, AK Parti Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ve çok sayıda askeri erkan ve vatandaş katıldı.
Kaynak: AA