Türk Büro Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş’tan Eleştiri

Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Aydın’a gelerek bir takım ziyaretlerde bulundu.

Türk Büro Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş’tan Eleştiri
Kamu Sen il binasında basın mensupları ile buluşan Yokuş, hükümeti eleştirdi.Yokuş 'un düzenlediği basın toplantısına Türkiye Kamu Sen İl Yöneticisi Rıdvan Naci Devli ile Türk Büro Sen İl Başkanı Mehmet Kamil Taşkır ile sendika üyeleri katıldı.

Açıklamasında memurların bu yıl zam artışı olmadan yeni yıla girdiğini hatırlatan Yokuş, “Bunun sebebi 17 ay önce yapılan referandum gereği memur sendika yasasının yeniden düzenlenmemesidir. Halbuki 17 ay zaman zarfında şike yasası iki kez, milletvekillerine zam yasası yine iki kez, MİT başkanını koruma yasası gibi bir çok yasa TBMM 'den bir günde geçtiği gibi Cumhurbaşkanlığı Köşk 'ünde de anında onaylanmıştır. Ne yazıktır ki 5 milyon insanı ilgilendiren memur sendika yasası halen alt komisyonda bekletilmektedir” dedi.

Bir çok kez bu konuyu Türkiye Kamu Sen üyeleri olarak dile getirdiklerini belirten Yokuş şunları kaydetti: “Tüm çalışanlara insan onuruna yakışır bir ücret ve sağlıklı çalışma koşullarının sağlanacağı bir toplu sözleşme kanunu istiyoruz. Bütün bunlara rağmen yasa TBMM 'den bu şekilde çıkar ise; bizim hukuksuzluğa ve adaletsizliğe karşı sessiz kalmayacağımızın bilinmesini istiyoruz”
Kaynak: İHA