İnebolu'da Festival Tarihleri Belli Oldu

Bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek olan İnebolu Uluslararası Heyamola Deniz Şenlikleri Festivali 13-14-15 Temmuz tarihlerinde yapılması kararlaştırıldı.

İnebolu'da Festival Tarihleri Belli Oldu
Kastamonu'nun İnebolu ilçesi Belediye Başkanı Engin Uzuner, festival günlerini belirlerken geçmiş yıllardan ders çıkararak gün belirlediklerini söyledi. Yıllardan beridir unutulmuş, unutturulmuş deniz şenliklerindeki coşkuyu tekrar yakalamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Uzuner, “Halkımızın özellikle gurbetçilerimi­zin ilçemizdeki coşkuyu yaşayabilmeleri için onları yoğunluklu olarak İnebolu'da oldukları döneme denk gelecek günlerde festival coşkusunu yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız festivallerde birçok gurbetçimiz daha önceleri gittikleri Ege Akdeniz tatillerini iptal ederek İnebolu'ya geldiler.

Tatil merkezi olarak Karadeniz'in yıldızı, doğa tarih kültür ve turizm kenti, doğdukları büyüdükleri memleketleri, ilçemizi seçtiler. İlçemizdeki okul­lardan mezun olanlar buluşma tarihini festival günlerine göre düzenlediler. İnebolu'ya uzun yıllar aradan sonra tekrar gelenler, ilçemizdeki değişikliği, gelişmeyi makamımıza kadar gelerek teşekkür ederek dile getirdiler” dedi.Bu yüzden İnebolulara layık oldukları hizmetlerin en iyisini vermeye çalışacaklarını kaydeden Uzuner, “Festivalde sahne alabilecek Mustafa Ceceli, Sibel Can, Gülben Ergen, Funda Arar, Demet Akalın, Sertap Erener, Hande Yener, Kenan Doğulu, Kibariye, Erkin Koray, Ferhat Göçer, Murat Boz, Grup 84 gibi sanatçıların içinde olduğu, halkımızın en çok istediği 3 sanatçıyı seçerek İnebolu'ya davet edeceğiz” diye konuştu.
Kaynak: İHA