Emek ve Demokrasi Platformu Pozantı Cezaevi Önünde Eylem Yaptı

Adana'nın Pozantı ilçesindeki Çocuk Cezaevinde İnsan Hakları Derneğinin Mersin şubesinin de içinde bulunduğu Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri eylem yaptı.

Cezaevi önünde açıklamalarda bulunan İHD Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi, Pozantı Cezaevinin konumu ve fiziki yapısı itibariyle çocuk barındırılmasına kesinlikle uygun olmadığını söyledi. Bu arada, BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de cezaevine gelerek, müdür ve savcı ile çocuklara cinsel taciz iddialarını görüştü.

Cezaevi önündeki eylem öğle saatlerinde başladı. Yaklaşık 50 kişilik bir grup Mersin'den otobüs ile Pozantı'ya geldi. 'Çocuklar çiçektir çiçekleri soldurmayacağız' sloganları atan platform üyeleri adına açıklama yapan İHD Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi, Pozantı Cezaevinin ivedilikle kapatılmasını istedi.

Tanrıverdi, çocukların ve ailelerinin ısrarla talebi olan Terörle Mücadele Kanunu mağduru çocukların aynı koğuşlara alınmasının sağlanması gerektiğini dile getirdi.

ÇOCUKLARA TEMİZLİK YAPTIRILDIĞI İDDİASI

Pozantı Cezaevinde kapasitesinin üstünde çocuk bulunduğunu ve bir yatakta iki üç kişinin birlikte yattığını hatta taleplerinin bile karşılanmadığını ileri süren Tanrıverdi, 'Adalet Bakanı, 'Müfettişler gönderdim, olayın üzerine kararlılıkla gidilecektir' demektir. Olay cumhuriyet savcılığı tarafından yürütülmektedir. Sayın Adalet Bakanı ve bakanlık yetkililerine soruyoruz. Bu nasıl kararlılıktır ki hakkında çok ciddi iddia ve ithamların olduğu tutuk evinin birinci ve ikinci müdürü terfi ettirilmiş ve adeta ödüllendirilmiştir. ' şeklinde iddialarda bulundu.

Cezaevindeki temizlik işlerinin tutuklu çocuklara yaptırıldığını iddia eden Tanrıverdi, çocukların harçlıklarına el konulduğunu hatta ölümle tehdit edilerek cinsel tacize maruz bırakıldığını ileri sürdü.

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de yaklaşık bir saat cezaevi müdürü ve savcısı ile yaşandığı iddia edilen cinsel taciz konusunda görüştü.

Cezaevi çıkışında gazetecilere açıklamalar yapan Kürkçü, cezaevine girmiş çıkmış bir kaç çocukla görüştüğünü ancak onların kötü muameleye dair herhangi bir bilgi vermediklerini anlattı.

Kendisinin, milletvekili olarak basına da yansıyan iddiaları ciddiye aldığını ifade eden Kürkçü, konuyu Meclis İnsan Hakları Komisyonuna taşıyacağını ve takipçisi olacağını sözlerine ekledi.