Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Yeni Teşviklerle İlgili Son Rötuşlar Yapıldı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yeni teşviklerle ilgili son rötuşların yapıldığını ve önümüzdeki günlerde Başbakan tarafından açıklanacağını söyledi.

Bozdağ, “Yeni teşvikler hem Kayseri 'yi hem Sivas 'ı hem de Yozgat 'ı daha ileriye götürmek için umarım herkesi memnun edecek sonuçları ortaya koyacaktır.” dedi.

Kayseri, Sivas ve Yozgat illerini kapsayan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) 2011 Mali Destek Programı tanıtım toplantısına Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ 'ın yanı sıra Enerji ve Tabi Taynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Savunma Bakanı İsmet Yılmaz birlikte katıldı. Toplantıda 2011 yılı projeleri sinevizyon eşliğinde davetlilere tanıtıldı. Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, 14 Ağustos 2001 'de yola çıkarken 3 esas belirlediklerini söyledi. 'Din milliyetçiliği, etnik milliyetçilik ve bölge milliyetçiliğine 'hayır ' diyerek yola çıktıklarını ifade eden Bozdağ, “Çünkü Türkiyemizin dört bir yanında iller arasında çok büyük kalkınma farkları olduğu gibi bölgeler arasında da çok büyük farklar vardı. Bu ülkenin yönetilmesinde, kaynakların paylaşılmasında ve pek çok işin daha adaletli yapılmasında maalesef olumsuz sonuçlar doğuruyordu. Biz bölgecilik yapmayarak Türkiye 'nin bütün bölgelerini, illerini, ilçelerini ve köylerini kucaklayarak hizmet etmeyi amaç edindik. Bölünmüş yollara Kayseri 'de başladığımız gibi Yozgat 'ta, Sivas 'ta, Hakkari 'de, Edirne 'de olduğu gibi Türkiye 'nin bütün illerinde eş zamanlı olarak başlattık. Her yer şantiyeye döndü. Toplu konutla ilgili adım attığımızda da aynı şeyi yaptık. Türkiye 'nin bütün ilçelerinde, yerleşim yerlerinde belediyelerimizle işbirliği içersinde modern uydu kentler kurduk. Bütün Türkiye 'yi adeta yeniden imar eder bir anlayışı başlattık. Üniversitelerle ilgili de aynı adımı attık. Türkiye 'nin 72 tane üniversitesi varken biz bütün illere üniversite kurduk. Dolayısıyla her alanda ülkemizin gelişmesi için adımlar attık” şeklinde konuştu.

Bozdağ, kalkınma ajanslarının da bu felsefelerin yerel ölçekte daha etkin ve verimli şekilde hayata geçirilmesi için ortaya konmuş bir düşüncenin somut örneği olduğunu belirtti. Bozdağ, 'Hem bölgeler arası kalkınmışlık farkını, hem de bölge içindeki kalkınmışlık farkını aza indirmek, kaynakların adil paylaşımını sağlamak için atılmış adımlardan bir tanesidir. Umarım önümüzdeki süreçte daha etkin ve daha faydalı hizmetleri ortaya korlar. Biz bakanlar ve hükümet olarak bütün kalkınma ajanslarının yanında olacağız” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, teşviklerle ilgili hükümetin yeni bir adım atmaya hazırlandığını da ifade etti. Bu adımın esaslarının belirlendiğini kaydeden Bozdağ, “Rötuşlar yapılıyor. Önümüzdeki günlerde sayın Başbakanımız bunu kamuoyu ile paylaşacak. Yeni teşvikler hem Kayseri 'yi hem Sivas 'ı hem de Yozgat 'ı daha ileri götürmek için umarım herkesi memnun edecek sonuçları ortaya koyacaktır” şeklinde konuştu.