Nobel Ödüllü Karman: Tüm Dünya Hatay Gibi Olmalı

Nobel Barış Ödülü’nü alan Yemenli gazeteci–yazar Tevekkül Karman, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’i evinde ziyaret etti.

Nobel Ödüllü Karman: Tüm Dünya Hatay Gibi Olmalı
Ziyaret hakkında Hatay Valiliği resmi sitesinde yapılan açıklamada Karman 'ın tüm dünyanın Hatay gibi hoşgörü içerisinde olmasını temenni ettiği belirtildi.

Hatay 'ın tüm dünyaya örnek olan barış ve hoşgörüsünden dolayı mutluluk duyduğunu dile getiren Karman, “Her zaman barış ve diyalogdan yanayım, ümit ediyorum ki tüm dünya Hatay gibi olsun.” diye konuştu.

Konuğunu, eşi Zehra Lekesiz ile oldukça sıcak ve samimi bir ortamda ağırlayan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, konuğuna Hatay hakkında bilgi verdi.

Hatay 'ın, pek çok özellikleri bünyesinde barındıran, derin tarihi ile Doğu 'dan Batı 'ya Kuzey 'den Güney 'e onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış bir il olduğunu ifade eden Lekesiz, “Burası bir barış şehridir. Binlerce yıldır farklı dillerin, farklı dinlerin, farklı kültür ve etnik kökenlerin barış ve hoşgörü içerisinde bir arada yaşadığı bir ildir. Sizi ilimizde görmekten memnuniyet duyduk” diye konuştu.

Vali Lekesiz, Tevekkül Karman 'a Hatay 'daki barış ve hoşgörüyü simgeleyen, üç dinin sembollerinin bir arada bulunduğu onurluk ile özgü defne ürünleri hediye etti.

Karman ziyaretin ardından Altınözü 'n de bulunan Boynuyoğun Çadır Kenti ziyaret ederek burada kalan Suriyeli misafirlerle görüşmüştü.