Gaziantep'te Okul Müdürlerine Eğitim Verilecek

Gaziantep Valiliği tarafından 70 okul müdürüne iki grup halinde eğitim verileceği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, 30 Kasım 2011 tarihinde Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul başkanlığında toplanan Avrupa Birliği Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu toplantısında, Gaziantep'in Avrupa Birliği'nin sunduğu fırsatların yanı sıra AB'nin kurumsal ve siyasal açıdan da tanıması için gerekli çalışmaların yapılması kararı alındığı ifade edildi.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

''Bu karar doğrultusunda Gaziantep Valiliği tarafından Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okul müdürlerine yönelik 'Avrupa Birliği Türkiye İlişkileri' sertifika programı çalışmaları hazırlanmıştır.

AB Tarihi, Üye Devletler, AB Kurumları ve İşleyişleri, Kurucu Anlaşmalar, Lizbon Stratejisi ve Gündemi, AB Türkiye İlişkileri, AB Fırsatları ve Soğuk Savaş gibi konularını içeren program dahilinde 70 okul müdürüne iki grup halinde eğitim verilecek. Söz konusu programın 35 okul müdüründen oluşacak olan ilk grubu 19-20 Mart 2012 tarihlerinde, ikinci grubu ise 21-22 Mart 2012 tarihlerinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Bahriye Üçok Çalıştay Salonu'nda saat 09.30 ile 17.00 arasında düzenlenecek.''
Kaynak: AA