Belenco, Dünyada İlk Defa Kuartz Yüzey Taşlarını Biyolojik Olarak Üretecek

Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB)’nde bulunan Belenco fabrikası, dünyada ilk defa kuartz yüzey taşlarını biyolojik olarak üretecek. Üretilen yüzey taşları, hiçbir kimyevi madde ihtiva etmeyecek.

Belenco, Dünyada İlk Defa Kuartz Yüzey Taşlarını Biyolojik Olarak Üretecek
Belenco Quartz Surfaces Genel Müdürü ve İcra Kurulu Başkanı Berk Kuter, Belonco 'nun MOSB 'deki fabrikasında düzenlediği basın toplantısında, kuartz yüzey taşları biyolojik çalışmasının bu sektörde bir olarak dünyaya lansmanının yapılacağını söyledi. Yaklaşık iki üç ay içerisinde bunun çalışmasını bitireceklerini belirten Kuter, “Bugün itibariyle laboratuvar çalışmaları tamamlandı. Laboratuvar testlerinden de başarıyla geçti. Şimdi sıra bunu, üretim hattında büyük ölçekte yapabilmektir. Bununla ilgili endişelerimiz bulunmamaktadır. Sadece gerekli hammadde çalışmalarını tamamlıyoruz, çünkü bu dünyada ilk olacağı için hammaddesel alanda da birtakım ilkler yaşanacak. Dolayısıyla bunları bize tedarik edecek firmaların da bu konuya adaptasyonu gereklidir. Zannediyorum bir iki ay zaman alacaktır. Biyolojik olarak, içinde hiçbir kimyasal ihtiva etmeyen, dolayısıyla çok güvenli olan bir malzeme ortaya çıkacak. Bu da dünyada ilk olacak ve Türk markası olacak. Bu da hepimizin gururu olacak.” dedi.

Bağlayıcı olarak kuartz granitini bir yağ türeviyle bağladıklarını dile getiren Kuter, “Yağı epoksidize ediyoruz fakat bu, yenebilir yağ değildir. Burada yenmeyen bir yağı tercih ettik ki gıda kaynaklarını da harcamayalım, kullanmayalım istedik.” diye konuştu.

Bu çalışmanın öncelikle Türkiye 'ye çok faydalı olacağının altını çizen Kuter, “Bunun önünün çok açık olduğunu düşünüyoruz, çünkü biz granit ülkesi değiliz ama 1,2 milyar dolar her sene granit ithal ediyoruz. Bunların birçoğu da maalesef kötü granitler. Dolayısıyla bu ithalatı biz bir kere kapacağız. Sadece bu da değil, yurtdışında da bu ürüne karşı çok ciddi bir talep oluşuyor. Özellikle gelişmiş ülkelerde yüzde 100 biyolojik olan bu ürün, herkes tarafından rağbet görüyor. 2015 senesi içinde biz ciddi anlamda graniti ikame etmeyi planlıyoruz. Ar-gesel, üretimsel, markasal bütün çalışmalarımız bu yönde. Amacımız, üç sene zarfında bu ürünün Türkiye 'ye ithalatın önünü kesmek.” dedi. Kuter, toplantının ardından basın mensuplarına fabrikayı gezdirdi.