Çanakkale Zaferi'nin Yıldönümünde Şehitler Anıldı

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Antalya’da bir dizi etkinlik düzenlendi.

Çanakkale Zaferi'nin Yıldönümünde Şehitler Anıldı
Antalya'daki ilk tören Uncalı Mezarlığı'ndaki şehitlik anıtında gerçekleşti. Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı. Daha sonra Vali Ahmet Altıparmak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, şeref defterini imzaladı.

Altıparmak, şeref defterine yazdığı şu ifadelerle duygularına dile getirdi: 'Kahraman şehitlerimiz, kahramanlık ve fedakarlıklarınıza borçluyuz. Vatanı topraklarını korumak ve yurdumuzun birlik ve bütünlüğünü, bağımsızlığını idam ettirmek için canını feda etmiş sizlerin huzurunda bulunmanın bir kez daha onurunu yaşıyoruz. Bu düşüncülerle başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere vatanları uğrunda hayatlarını feda eden şehitlerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyoruz. Ruhunuz şad olsun. ' Daha sonra protokol üyeleri şehitlikteki mezarlara çiçek bırakarak ailelere başsağlığı diledi.

Törene katılan şehit yakınları da mezarların başında dua okudu. Ailelerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Ayrıca Afganistan'ın başkenti Kabil'de Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK) 'ne ait Sikorsky helikopterinin düşmesi sonucu şehit olan 12 Türk askeri için de dua okundu.

Uncalı Mezarlığı'ndaki törenin ardından protokol üyeleri Antalya Kültür Merkezi(AKM)'ne geçti. Antalya Valiliği ve Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan programda, önce resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Törende, 2010 yılında İstanbul'da şehit düşen Uğur Ekiz, Diyarbakır'da şehit düşen Cemal Aydın'ın yakınları ile malul Uzman Çavuş Ömer Süzen, malul Jandarma Onbaşı İnan Işık ve malul Jandarma Er Latif Demir'e devlet övünç madalyası Antalya Valisi Ahmet Altıparmak tarafından verildi.