Çanakkale Zaferi'nin Yıl Dönümünde Şehitler Rahmetle Anıldı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde, Edirnekapı Şehitliği'ne gelen şehit yakınları, Kur'an'ı Kerim okudu, dualar etti. Şehit yakınları mezarların başlarına karanfil bıraktı.

Çanakkale Zaferi'nin Yıl Dönümünde Şehitler Rahmetle Anıldı
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi için Edirnekapı Şehitliği'nde tören düzenlendi.Törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan vekili Ahmet Selamet, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, İstanbul Bölge İdare Mahkemeleri Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, çok sayıda Emniyet ve Türk Silahla Kuvvetleri mensubu ile şehit yakınları katıldı.

Tören öncesinde yakınları, şehit mezarlarını ziyaret etti. Mezar başlarında Kur'an-ı Kerim okuyan şehit yakanları, çiçekler bıraktı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ile başlayan törende şehitlik anıtına çelenklerin konulmasından sonra protokol konuşmaları yapıldı. Vali Hüseyin Avni Mutlu şehitlik ziyaretçi defterine yazdığı yazıyı okudu. Günün anlam ve önemini hatırlatan Vali Mutlu, tüm şehitlere rahmet dilediklerini dile getirdi.

Vali Mutlu, Korgeneral Savaş ile birlikte törenin ardından hava, kara, deniz ve polis şehitliklerini gezdi. Şehitlerin mezarlarını ziyaret eden Mutlu, karanfiller bıraktı. Şehit aileleri de törenin ardından hem kendi şehitlerini, hem de diğer şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı.