Patnos'ta Lise Öğrencilerine Uyuşturucu Konferansı

Ağrı'nın Patnos İlçe Emniyet Müdürlüğünce 'Yeşilay Haftası' nedeni ile okullarda 'Uyuşturucunun Zararları' konulu konferans veriliyor.

Patnos'ta Lise Öğrencilerine Uyuşturucu Konferansı
Patnos İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Narkotik Uzmanı Komiser Fatih Güvenç tarafından Patnos Endüstri Meslek Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesinde yaklaşık 400 öğrenciye Yeşilay Haftası nedeniyle 'Uyuşturucunun Zararları' adlı konferans verildi.

Komiser Güvenç öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, uyuşturucunun zararlarını örneklerle anlattı. Uyuşturuculardan korunmada en büyük vazifenin aileye düştüğünü ifade eden Güvenç 'Aile toplumun temel çekirdeğidir. En başta anne ve baba, çocuklara örnekolmalıdır. Çocuklar, her türlü sıkıntılarını ve problemlerini öncelikle anne ve babalarına açabilmelidir. Problemlerin ilk defa aile büyüklerince değerlendirilmeleri şarttır. Her ailenin bazı prensip ve standartlarla belirlenmiş davranış beklentileri vardır. Sosyal, ailesel ve dini değerler gence madde veya alkole hayır demeleri için nedenler bulmasını ve bu kararlılıklarını kesin bir şekilde sürdürmelerini sağlar. Aile değerlerinizi çocuğunuza açık bir şekilde öğretebilmeniz için:İzin için önemli olandeğerleri açık bir şekilde konuşun. Dürüstlük, sorumluluk alma ve kendine güvenmenin neden önemli olduğunu ve bu değerlerin iyi kararlar vermede nasıl yardımcı olacağı hakkında konuşun. Kendi davranışlarınızın çocuğunuzun değerlerinin gelişmesini nasıl etkilediğini unutmayın. Çocuklar kendi anne babalarının davranışlarını taklit ederler. Örneğin sigara içen anne babaların çocuklarının sigara içme olasılığı yüksektir. Kendi sigara, alkol içme ve yatıştırıcı ilaçları alma davranışlarınızı yeniden gözdengeçirin. Unutmayın ki sizin bu maddelere karşı tutumunuz, çocuğunuzun alkol veya madde kullanıp kullanmamaya karşı belirleyeceği tutumu şekillendirecektir ' dedi.

Konferans sonrası Patnos İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından uyuşturucu, alkol ve sigara kullanımı hakkındaki sloganların yazılı olduğu bir broşür konferansa katılan öğretmen ve öğrenciler dağıtıldı.
Kaynak: İHA