Osmancık'ta Öğretmen Okullarının 164. Yıldönümü Kutlandı

Çorum'un Osmancık ilçesinde, Ömer Derindere Anadolu Öğretmen Lisesi'nde Öğretmen Okulları'nın kuruluşunun 164.yıldönümü kutlandı.

Osmancık'ta Öğretmen Okullarının 164. Yıldönümü Kutlandı
Osmancık Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa, Osmancık Kaymakamı İbrahim Küçük, Garnizon Komutanı Levent Öztürk, Belediye Başkan Vekili Mustafa Çıplak, İlçe Emniyet Müdürü Murat Nebioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Üçok, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Okul Müdürü Kerem Köroğlu; 'Cumhuriyet tarihi boyunca Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olmak üzere öğretmen okulları, Köy Muallim Mektepleri, Köy Enstitüleri, İlk Öğretmen Okulları, Yüksek Öğretmen Okulları, Eğitim Enstitüleri gibi farklı isimler altında ve aynı misyonla varlıklarını günümüze kadar sürdürmüşlerdir. 1982 yılında öğretmen yetiştirme görevi üniversitelere verilmiş ve Anadolu Öğretmen Liseleri de bu fakültelere öğrenci gönderen en büyük kaynak olarak eğitim kurumları arasındayerini almıştır. Bu kurumlarda yetişen öğretmenlerimizin Türkiye Cumhuriyetinin kalkınmasında ve gelişmesinde payı oldukça büyüktür. Öğretmen okulları dün olduğu gibi bu gün de topluma ışık tutan çağdaş, donanımlı, bilgi ve birikimi yüksek insanlar yetiştirmeye devam etmektedir. Bizler öğretmenlik ruhunun kazandırıldığı, öğretmen yetiştirmede niteliğin önemsendiği 164 yıl önce başlatılan ve uzun yıllar sürdürülen uygulamaların, her zaman anımsanmasını ümit ediyor, çoğunluğunun öğretmen olacağınainandığımız, sevgili öğrencilerimizin ve fedakar öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü kutluyoruz ' dedi. Osmancık Kaymakamı İbrahim Küçük'de toplumu şekillendiren önemli unsurlardan birisinin öğretmenler olduğunu söyleyerek, öğretmenlerin, kültür ve bilimin lokomotifinin olduğunu vurguladı

Daha sonra okulun tanıtım filmi ile devam eden programda öğrencilerin hazırladığı halk oyunları gösterisi ve Türkü korosu beğeni ile izlendi. Programda ayrıca okul öğretmenleri ve öğrenciler tarafından hazırlanan 'Muallim' klipi ve 'Vicdan' adlı kısa film izletildi.Programın sonunda ise ilçenin en yaşlı emekli öğretmenlerine plaket ve çiçek verildi.
Kaynak: İHA