Salihli'de Planetaryum İçin Çalışmalar Sürüyor

“251 Bin Dev Öğrenci Projesi” kapsamında öğrencilerin anketle belirlediği “Planetaryum”un Salihli ilçesine kazandırılması çalışmaları devam ediyor.

Salihli'de Planetaryum İçin Çalışmalar Sürüyor
Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'ün 12 Ocak 'ta Salihli ziyareti sırasında müjdesini verdiği, “251 Bin Dev Öğrenci Projesi” kapsamında düzenlenen anketle belirlenen, yine proje kapsamında elde edilen gelirlerle yapılacak olan Planetaryum için çalışmalara hız verdi. Yürütme Kurulunca yeri, Gümüşçayı kenarında bulunan Salihli Anadolu Öğretmen Lisesi bahçesi olarak belirlenen “Planetaryum”un imarına yönelik çalışmalar devam ediyor. Edinilen bilgiye göre “Planetaryum”un temelinin Nisan ayı içerisinde atılması planlanıyor.

“Gözlemevi” olarak da adlandırılan “Planetaryum”, çeşitli gök cisimlerini ve onların uzay boşluğundaki hareketlerini, güneş sistemi ve yıldızların durumunu koltuklarında oturan seyirci topluluğuna o anda gezinti yaptıkları hissi veren bir atmosferde izletebilmeye yarıyor. Özel olarak tasarlanmış, yarım küre biçimli kubbe altındaki ekrana projeksiyon araçları tarafından görüntü yansıtılarak kurgulanmış bir senaryoyu son derece gerçekçi simüle eden bir çeşit tiyatro görevi yapıyor.
Kaynak: İHA