Şanlıurfa'da Türkçe Olimpiyatları Rüzgârı Esti

Şanlıurfa’ya gelen 38 Iraklı öğrenci, halkın tıka basa doldurduğu kapalı spor salonunda Türkçe ve Kürtçe şarkılar ile şiirler seslendirdi.

30 Mayıs ile 14 Haziran tarihleri arasında, bu yıl 10.'su yapılacak Türkçe Olimpiyatları'nda 135 ülkeden 1500 öğrenci ter dökecek. Son kültür şöleni Şanlıurfa 'da gerçekleşti. Yaklaşık 5 bin kişinin doldurduğu kapalı spor salonundaki şölende heyecan, duygu, hüzün ve coşku bir arada yaşandı. Uzun havaları ile salondakilere duygu dolu anlar yaşatan Geylan Tahir isimli öğrenci, sık sık sahneye davet edildi. Tahir 'in okuduğu parçalar ayakta uzun uzun alkışlandı.

Murat Koleji Mezunları Derneği (MURATDER)'in düzenlediği şölende Türkçe ve Kürtçe şarkıların yanı sıra şiirler de seslendirildi. Irak'tan gelen öğrenciler, Türkiye'nin değişik yörelerine ait halk oyunlarını başarıyla sahneledi. Öğrenciler, söyledikleri birbirinden güzel hareketli şarkılarla seyircileri coşturdu. Zaman zaman uzun havalar ve hüzünlü şiirlerle de duygulandırdı.

Kültür şöleninde konuşan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, “Biz biriz, beraberiz. Erbil 'le, Süleymaniye 'yle, Diyarbakır 'la, Hakkari 'yle, Maraş ile beraberiz. Çünkü biz biliyoruz ki tüm inananlar bir millettir. Dili de, coğrafyası da, ırkı da farklı olsa eğer insanlık anlayışı birse, inancı birse, kalbinde sevgi varsa, adalet duygusu varsa bir milletiz” dedi.


Programa Vali Güvenç'in yanı sıra Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ercan Yeni, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin ve çok sayıda kurum müdürü katıldı. Irak 'ın çeşitli kentlerinde ve okullarında okuyan 38 öğrenci, yarın Adıyaman 'da kültür şölenine katılacak.