Prof. Dr. Özkan: Bu Ödül Bakanlığın Nakile Verdiği Önemi Gösteriyor

Sağlık Bakanlığı’nın verdiği Yılın Sağlık Çalışanları Ödülü'nü ekibiyle alan Prof.Dr. Ömer Özkan, “Bu ödül bakanlığın bu işe verdiği önemi gösteriyor.” dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla sağlık çalışanlarının ödüllendirildiği tören öncesinde Akdeniz Üniversitesi 'nde yaptığı nakillerle uzun süre kamuoyunun gündeminde olan Prof. Dr. Ömer Özkan, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Ödülün sadece şahsına değil, Akdeniz Üniversitesi 'ne verildiğini söyleyen Özkan, “15 kişilik ekibe veriliyor. Bu 15 kişilik ekipte görünen kısım, arkada tüm üniversitenin imkanları var. Bu, bakanlığın bu işe verdiği önemi gösteriyor. Bu, benim için önemli, gelecekte bizleri motive edecek en önemli gurur kaynağımız, destekçilerimiz. Yaptığımız işten dolayı ödüllendiriliyorsunuz, bu çok önemli.” diye konuştu. Ödülün gurur verici olduğunu belirten Özkan, “Hiçbir şeyle ölçülemeyecek bir ödül, daha iyilerini arkadaşlarımla yapacağız.” ifadelerini kullandı.


Organ Nakli Enstitüsü Başkanı Ayhan Dinçkan ise nakillerin Türkiye 'de ilk olduğu için öne çıktığına dikkat çekerek, “Önemli olan gerisini getirmek, bundan sonra devamı gelecektir.” şeklinde konuştu.