Mehmet Eroğlu Koleji'nden Mehmet Akif'e Özel Anma

İstiklal Marşı'nın kabulünün 91.yıl dönümü nedeniyle Ankara Özel Mehmet Eroğlu İlköğretim Okulu özel bir etkinlik düzenledi.

Mehmet Eroğlu Koleji'nden Mehmet Akif'e Özel Anma
Mehmet Akif Ersoy 'un hayatının en önemli 12 sahnesi üç boyutlu olarak sergilendi. Öğrencilerin hazırladığı bayraklar ve dev portrelerle süslenen sergi büyük beğeni topladı. İstiklal Marşı'nın kabulünü anlatmak için Tacettin Dergahı ve Eski Meclis'te çekimler yapan minik öğrenciler, o dönemi anlatabilmek için Ulus 'un arka sokaklarında da çekimler gerçekleştirdi. İnternete konulan kısa film büyük beğeni topladı. Kısa film, minik öğrenciler açısından İstiklal Marşı'nın anlatıldığı ilk kısa film olma özelliğini taşıyor.

Okul korusunun Mehmet Akif'in bestelenmiş türkülerini seslendirdiği etkinliğe Pursaklar protokolü ile çok sayıda davetli katıldı. Okul Müdürü Yavuz Çelik, 'Klişe bir eğitim anlayışının dışına çıkarak, öğrencilerimizin öğrenimde daha çok yer alacakları, dokunarak, görerek ve yaşayarak öğrenecekleri ortamlar oluşturmak istedik. İnanıyorum ki bu sergiyi, bu kısa filmi bu şarkıları öğrencilerimiz kolay kolay unutmayacaklar. ' dedi.