Büyükşehir Belediyesi’nin Kurtuluş Şenlikleri, Alvarlı Efe’yi Anma Programıyla Sona Erdi…

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nce organize edilen Kurtuluş Şenlikleri, Ahmet Şahin, Mehmet Kemsiksiz ve Hafızlar Topluluğu’nun verdiği konserle sona erdi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Kurtuluş Şenlikleri, Alvarlı Efe’yi Anma Programıyla Sona Erdi…
Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi 'ndeki konser vatandaşlardan büyük ilgi görürken, programa Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ve Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız da katıldı.Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kurtuluş şenliklerine “Alvarlı Efe Hazretleri 'ni Anma Programı” ile nokta koydu. Ahmet Şahin, Mehmet Kemsiksiz ve Hafızlar Topluluğu 'nun katılımıyla Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi 'nde düzenlenen program, halktan büyük ilgi gördü. Alvarlı Muhammed Lütfi Efendi Hazretleri 'nin gazel ve kasideleriyle Erzurumlulara unutulmaz bir gece yaşatan Ahmet Şahin, Mehmet Kemsiksiz ve Hafızlar Topluluğu, hem kulakların, hem de gönüllerin pasını sildi.Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, Alvarlı Efe Hazretleri 'nin, Erzurum 'un manevi mimarlarından birisi olduğunu belirterek, “Efe Hazretleri, Erzurum 'un yetiştirdiği mümtaz bir isim, manevi bir mimardır. O ilim ve irfan dünyası olmasının yanında, Erzurum 'un Yunus 'udur. Düşünce tarzı ve eserleri ile Efe Hazretleri örnek bir kişilik, adap ve ahlak sembolüdür” dedi.Erzurum 'un dört bir yanından vatandaşların katılım gösterdiği programın sonunda Ahmet Şahin, Mehmet Kemsiksiz ve Hafızlar Topluluğu 'na plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Konuk sanatçıların plaketlerini Vali Sebahattin Öztürk ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu verdi.

MEHMET KEMİKSİZ: EFE HAZRETLERİ ERZURUM İÇİN DEĞERDİR

Topluluk adına konuşan Mehmet Kemiksiz, Erzurum 'da bulunuyor olmanın verdiği haz ve mutluluğun bir benzerinin daha olmadığını ifade ederek, “Her şehrin kendine ait değerleri vardır ve şehirler o değerlerle bütünleşir. Alvarlı Efe Hazretleri de, Erzurum 'la müsemma bir değer ve bir semboldür. Bu değerle bizzat Erzurum 'da buluşmak ve bu değeri paylaşmak, bizim için eşsiz bir mutluluktur” diye konuştu.Ahmet Şahin, Mehmet Kemsiksiz ve Hafızlar Topluluğu 'nun konserini soluksuz bir biçimde izleyen Erzurumlular da, Büyükşehir Belediyesi 'ne teşekkür ettiler.Büyükşehir Belediyesi 'nin bu yıl organize ettiği kurtuluş şenlikleri, 8 Mart Kadınlar Günü özel programıyla başlamış, Oğuz Aksaç halk konseriyle büyük beğeni toplamıştı.
Kaynak: İHA