Bozok Üniversitesi 6. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

Yozgat Bozok Üniversitesi'nin 6.kuruluş yıldönümü, düzenlenen kokteylle kutlandı.

Bozok Üniversitesi 6. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı
Bozok Üniversitesi'nin yemekhane binasında düzenlenen 6. Kuruluy Yıl Dönümü Kokteyline Yozgat Valisi Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Durgun, Yozgat İdare Mahkemesi Başkanı Bekir Demirci, Baro Başkanı Hacı İbiş, AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, daire müdürleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Hitit Üniversitesi Folklor Ekibinin gösterileriyle başlayan kokteylde bir konuşma yapan Bozok Üniversitesi RektörüProf. Dr. Tamer Uçar, 2006 yılında kurulan Bozok Üniversitesi'nin 6 yıl içinde büyük bir ilerleme kaydettiğini söyledi.

Üniversitenin hedeflerine ulaşma yolunda, bünyesine kattığı fakülteler, sosyal ve kültürel alanlar, akademik ve idari personel ile her geçen gün biraz daha ilerlediklerini ifade eden Rektör Uçar, 'Yaptığımız alışmalarımızda bize destek olan başta valimize, milletvekillerimize, belediye başkanımıza, il yöneticilerimiz, kıymetli hayırseverlerimize Yozgat halkına teşekkür ediyorum ' dedi.

Üniversite olarak öncelikle alt yapı ve personel ihtiyacını karşılama yoluna gittiklerini vurgulayan Rektör Uçar, 'Üniversitemiz bugün itibariyle 450 akademik, 293 idari personel, 3 enstitü, 8 fakülte ve 6 meslek yüksekokulu ve 3 yüksek okul ile eğitim öğretim hayatını sürdürüyor.

2011-2012 Eğitim öğretim yılında üniversitemiz bünyesinde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz ve Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu öğrenci alarak eğitim öğretime başladı. Sağlık Hizmetleri MYO'da Çocuk Gelişimi, BoğazlıyanMYO'da Bilgisayar Programcılığı bölümleri öğrenci aldığımız bölümlerdir. Ayrıca Mühendislik-Mimarlık Fakültesi'nde Biyosistem Mühendisliği Bölümünü kurduk ve öğrenci aldık. 2012-2013 Eğitim öğretim yılında Boğazlıyan, Akdağmadeni, Yozgat MYO ve Yerköy Adalet MYO bünyesinde yeni bölümler yanında Eğitim Fakültemiz ve İlahiyat Fakültemize öğrenci almak üzere hazırlamış olduğumuz müracaat dosyalarımız YÖK'tedir. Sorgun, Sarıkaya, Şefaatli ve Çayıralan ilçelerimizin Yüksek Okula Kavuşturulması içinçalışmalarımız sürmektedir. Yozgat ilini kalkındırmanın yolunun tarım ve hayvancılığın desteklenmesi, modern teknoloji ve bilgiyle çiftçimizi buluşturmaktan geçtiğini düşünüyorum. Bu düşünce ile Ziraat Fakültemizin yanı sıra bir de 4 yıllık Hayvansal Üretim Yüksekokulu açmayı planladık. Konuyla ilgili YÖK Başkanlığı nezdinde başvurumuzu yapmış bulunmaktayız ' diye konuştu.

Daha sonra, Yozgat Meslek Yüksek Okulu öğrencileri tarafından konser verildi ve havai fişek gösterisi yapıldı.
Kaynak: İHA