Ak Partili Kiler'den Bdp'lilere: Burası Tbmm, Geldikleri Dağ Başı Değil

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ve BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu'nun fiili ve fiziki saldırısına uğradığını iddia etti.Kiler, "Hiçbir gerekçe, kaba kuvveti ve bir milletvekiline saldırıyı gerektirmiyor. Burası Türkiye Büyük Millet Meclisi, geldikleri dağ başı değil." dedi.

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, bazı AK Partili milletvekilleri ile Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Bu konu nedeniyle açıklama yapmaktan üzüntü duyduğunu aktaran Kiler, Muş'tan gelen misafirler nedeniyle Sırrı Sakık ile davete icabet ettiklerini, ancak bir süre sonra Sakık'ın, Bitlis'le ilgili meseleler hakkında yüksek sesle ve hakaret içerikli konuşmaya başladığını belirtti. Sakık'ın kendisine Bitlis'te ödeneklerin belediyelere adil dağıtılmadığını söylediğini ifade eden Kiler, Sakık'ın bir anda ayağa kalkarak masada bulunan cisimlerle kendisine vurmaya çalıştığını, BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu'nun da Sakık'la birlikte kendisine fiili ve fiziki saldırıda bulunduğunu iddia etti.

Araya girenler nedeniyle Sakık ve Zenderlioğlu'nun attıkları cisim ve yumrukların kendisine gelmediğini aktaran Kiler, 'Yaptıkları hakaret ve tehdide rağmen Bitlis'e hizmet ediyoruz. Adil davranmamız nedeniyle AK Parti'nin oyları, Bitlis'te yüzde 18'den, yüzde 59'a tırmanmıştır. Bizi bu gibi olaylarla Bitlis'e hizmetten alıkoyamayacaklar. Sırrı Sakık'ın Genel Kurul'da konuyla ilgili söylediklerinin tamamı yalandır. Kendisini buradan müfteri ilan ediyorum. Gerçek dahi olsa; hiçbir gerekçe, kaba kuvveti ve bir milletvekiline saldırıyı gerektirmiyor. Burası Türkiye Büyük Millet Meclisi, geldikleri dağ başı değil. ' açıklamasında bulundu. Kiler, konuyu Meclis Başkanlığı'na havale edeceğini kaydetti.