AK Parti Kayseri Milletvekili Bakır, Kadın Sığınmaevini Ziyaret Etti

AK Parti Kayseri Milletvekili Prof.Dr. Pelin Gündeş Bakır, 'Kayseri Kadın Sığınmaevi'ni ziyaret ederek, burada barınan kadınların sorunlarını dinledi.

Parti olarak kadına şiddeti önlemeye yönelik çalışmaların devam edeceğini belirten Bakır, bu kapsamda TBMM Genel Kurulu'nda oy birliği ile kabul edilen 'Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Tasarısı' hakkında bilgi verdi. Şiddete uğrayan kadınların korunması için alınacak önlemlere ilişkin usul ve esasların yeniden belirlendiğini anlatan Bakır, kadınların, kanunların kendilerine verdiği hakkı bilmesinin gerekliliğine işaret etti.


Şiddet gören kadınların her zaman yanında olacaklarını söyleyen Prof. Bakır, yeni kabul edilen kanuna ilişkin şu bilgileri verdi:

'Yeni kabul edilen kanun çerçevesinde, şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların kendisine ve gerekiyorsa beraberindeki çocuklara, bulunduğu yerde veya başka bir yerde uygun barınma yeri sağlanması; diğer kanunlar kapsamında yapılacak yardımlar saklı kalmak üzere geçici maddi yardım yapılması; psikolojik, mesleki, hukuki ve sosyal bakımdan, rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilmesi; hayati tehlikesinin bulunması halinde, ilgilinin talebi üzerine veya resen geçici koruma altına alınması; korunan kişinin çalışması durumunda varsa çocukları için gerektiğinde ücreti bu kanun kapsamında karşılanmak suretiyle kreş imkanı sağlanacak. Şiddet uygulayan kişi müşterek konuttan derhal uzaklaştırılarak, müşterek konut, korunan kişiye tahsis edilecek.

Kanunen izin verilen silahları kolluğa teslim edecek; silah taşıması zorunlu olan bir kamu görevi ifa etse bile bu görevi nedeniyle zimmetinde bulunan silahı yine kurumuna teslim edecek. Korunan kişilerin bulundukları yerde alkol ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmayacak ya da bu maddelerin etkisindeyken korunan kişilere yaklaşmayacak; bağımlılığının olması halinde hastaneye yatmak dahil, muayene ve tedavisi sağlanacaktır.”

Kayseri Milletvekili Bakır, sığınmaevinin yöneticilerinin bildirdiği ihtiyaçları da ilgi kurumlarla göreşerek çözüme kavuşturdu. Gün içinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e ulaşarak ihtiyaç ve talepleri ileten Bakır, Kayseri 'ye yeni kadın sığınmaevi yapılmasına dair çalışmaların da başlatılacağı müjdesini verdi.