AK Parti Kars Milletvekillerinin 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

AK Parti Kars Milletvekilleri Prof.Dr. Yunus Kılıç ve Ahmet Arslan 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladılar.

Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç ile Ahmet Arslan, yayımladıkları mesajda; “Bilindiği gibi, insanın yardıma en çok ihtiyaç duyduğu, çaresiz kaldığı an sağlık probleminin başladığı andır. Sağlıklı hayat, insanların vazgeçemeyeceği temel bir haktır. Etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi, nitelikli, sağlıklı ve mutlu bir toplumun en önemli şartıdır.

Sosyal devletin en önemli özelliklerinden birisi, tüm vatandaşlarına yeterli ve zamanında sağlık hizmeti verebilmesidir. İnsanlarımızın gelişmiş ülkelerdeki yaşam standartlarına, bu bağlamda kaliteli sağlık hizmetine kavuşturulmasında, hekimlerimize ve tüm sağlık personelimize büyük görev düşmektedir

AK Partinin iktidara geldiği 2002 'den günümüze kadar her alanda olduğu gibi sağlık alanında da inanılmaz bir dönüşüm yaşanmaktadır. Türkiye'de sağlık alanında uygulamaya konulan stratejiler neticesinde bugün tıp alanında dünyada söz sahibi olan ülkeler arasındadır. Başta hekimlerimiz olmak üzere bütün sağlık çalışanlarımızın bu zor görevi yerine getirirken karşılaştıkları sorunları en aza indirebilmek ise biz siyasilerin görevidir.

Bu vesileyle, insanlara daha sağlıklı bir yaşam sunmak için, kendini bu onurlu mesleğe adayan, insanı yaşatmayı ve acısını azaltmayı amaç edinen, gece gündüz kar, çamur, bayram tatil demeden insanların daha sağlıklı ve kaliteli yaşaması için hiçbir çabayı esirgemeyen başta hekimlerimiz olmak üzere sağlık hizmetlerinin her alanında görevini hep zamanında ve fedakarca yapan tüm sağlık çalışanlarının tıp bayramını kutlar, bu kutsal mesleğe verdikleri emeklerden dolayı teşekkür eder, selam ve saygılarımızı sunarız” dediler.
Kaynak: İHA