Dicle Üniversitesi Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi Yarın Başlıyor

Dicle Üniversitesi'nde bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Dicle Üniversitesi Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresine Almanya'dan, Mısır'dan, Suudi Arabistan'dan ve Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden profesörler katılarak "Arap Baharı süreci"'ni tartışacaklar.

Dicle Üniversitesi Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi Yarın Başlıyor
Dicle Üniversitesi'nde yarın başlayacak olan ve bu yıl dördüncüsünü düzenlenen Dicle Üniversitesi Uluslar Arası Sosyal Bilimler Kongresi ile ilgili Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün basın toplantısı düzenledi.

Prof. Dr. Sabri Eyigün, yarınki kongreye birçok üniversite'den profesörün katılacağını ve yurt dışından'da katılımların olacağını belirterek, 'Almanya'dan Mısır'dan, Suudi Arabistan'dan katılacak olan uzmanların yanı sıra, Prof. Dr. Mehmet Altan, Prof. Dr. Çağrı Erhan, Prof.Dr. Yasin Aktay, Prof. Dr. Haydar Çakmak, Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Doç. Dr. Veysel Ayhan gibi bilim insanları da kongreye katılarak birer sunum yapacaklar. Daha önceki yıllarda Kürt sorunu, Dil, Din, Kimlik, ötekileştirme, Anayasa ve yargı, Muhafazakarlık, Türkiye'de siyaset kurumu, parti kapatmalar gibi konuları tartışmıştık. Bu yıl ise 21. yy.da Değişen Dünya Dengelerinde Ortadoğu ve Türkiye üst başlığını taşıyan Arap Baharı süreci tartışılacak. Ortadoğu'daki son değişiklikleri ve bunların Arap dünyasıiçin ne anlama geldiğini, Türkiye'nin rolünü, ortaya çıkan yeni güç dengelerini, Amerika ve Avrupa Birliği'nin bölgeye yönelik yeni politikalarını ve bunların Türkiye'ye etkilerini konuşulacak. Bölgenin en önemli ili olan Diyarbakır'da böyle bir Uluslar arası etkinliğin yapılması, yine bölgenin en önemli ülkelerinden olan Mısır ve Suudi Arabistan'dan ve yeni bir güç haline geldiği düşünülen Almanya'dan uzmanların katılması hiç şüphesiz kongrenin önemini açıkça göstermektedir ' dedi.

Prof. Dr. Sabri Eyigün ayrıca üniversite olarak önümüzdeki günlerde 14. Mart Tıp Bayramı ile ilgili etkinlik, 19 Mart'ta Nevruz etkinliği, Kadın ve Aile'den sorumlu Devlet Bakanı Fatma Şahin'in katılımı ile 29-30 Mart tarihlerinde 'Boşanma ' sorunu ile ilgili çalıştay, 5-6 Nisan Tarihlerinde Yök Başkanı ve Diyanet İşleri Başkanı'nın katılımı ile 56 İlahiyat Dekanı'nın katılımı ile bir sempozyum, 12-13 Nisan Tarihyerinde Uluslar arası Sezai Karakoç sempozyumu, 19-20 Nisan'da Diyarbakır'ın simgesi olanSurlar ile ilgili bir sempozyum, 20-21 Nisan tarihlerinde 'Tüm yönleriyle şiddet ' çalıştayı, 13 Mayıs'ta Diyarbakır'ın tarihi değerleri ile ilgili 'Güneydoğu'nun madenleri ' paneli, 13-14 Mayıs'ta Sağlık Turizmi kongresi düzenleyeceklerini belirtti.
Kaynak: İHA