Zep Öğrencileri Dünya Aydınlarıyla Buluştu

Güney Eğitim Kurumları Zenginleştirilmiş Eğitim Programı (ZEP) öğrencileri, dünya aydınları ile buluştu.

Gazikent Üniversitesi Kültürlerarası Diyalog ve Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mesut İdriz 'in daveti ile 'Merhamete Doğru Gaziantep 'in Rolü' konferansına katılan ZEP öğrencilerini Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir karşıladı. ZEP öğrencileri, Özdemir 'e üniversiteden aldıkları eğitimler için teşekkürlerini iletti.

Buluşmanın ardından Uluslararası Merhametli Şehirler Enstitüsü üyesi ve Washington Şubesi Kurucu Eşbaşkanı Dr. Helen Mc Connell ile tanışan ZEP öğrencileri, kendilerini dört gözle beklediğini ifade eden Mc Connell ile röportaj yaptı. Mc Connell ile İngilizce olarak gerçekleştirilen röportajda ZEP öğrencileri, öncelikle Mc Connell 'ın vizyonunu ve misyonunu öğrendi. Daha sonra Merhamete Doğru Gaziantep 'in Rolü Konferansına ve Merhametli Şehirler Enstitüsü 'ne ilişkin sorular yöneltti.

Mc Connell, öncelikle daha ilköğretim çağındayken bu konuya duyarlı olan öğrencilerle buluşacak olmanın uzun süredir kendisini heyecanlandırdığını ifade etti. Mc Connell, “Merhamet, en önemli insani değerdir. Kişiler arasında, toplumlar arasında, hatta insanlarla tüm diğer mahlûklar arasında; olumlu olan köprüler merhametle kurulur. Hayatta karşılaştığımız üzücü şeyler vardır. Bunlar karşısında yıkılmamak, olumlu duruşu devam ettirmek gerçekten çok zordur. Ancak asıl insanı insan yapan; işte bu zor olanı başarmaktır.” dedi.


ZEP öğrencilerinin, “Dünyada merhametli yaklaşımı geliştirmek, toplumlar arası pek çok soruna çözüm getirebilir mi?” sorusunu çok değerli bulan Dr. Helen Mc Connell, “Hiç tahmin edilemeyecek sorunların bile çözümünde merhametle gelen güzel insan davranışlarını kazanmış olmak saklıdır. Nazik olmak, sabırlı olmak, sevgi ile insanları kuşatmak, saygılı olmak gibi davranışlar, birçok sorun daha ortaya çıkmadan çözüm getirirler. Sizler de tanıdığım kadarıyla bu değerlerle bezenmiş çocuklarsınız. Büyüklerinize karşı böylesine saygılı yaklaşımınız beni çok etkiledi.” İfadelerini kullandı.