İzmir'de Yaşayan Erzurumlular, Nene Hatun'u Anma Programında Buluştu

Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle İzmir'de 'Nene Hatun'u anma programı düzenledi.

Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ve çok sayıda Erzurumlu katıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Erzurum türkülerinin seslendirilmesiyle başlayan gecede ev sahibi olarak konuşan Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu Genel Başkanı Muzaffer Okumuş, milleti millet yapan değerlerin inanç ve kültürel değerleri olduğunu söyledi. Kadınların Türk tarihindeki önemine değinen Okumuş, tarihe adını altın harflerle yazdırmış tarihi şahsiyetlerden birinin de Nene Hatun olduğunu vurguladı. Kadına yönelik şiddeti de eleştiren Okumuş, 'Bu ülkenin sivil toplum örgütleri, odaları hep birlikte oturup kadına yönelik şiddet nasıl önlenir konuşmalıyız. Allah'ın verdiği canı Allah alır. ' diye konuştu.

TÜİK verilerine göre İzmir'de en fazla Manisa, Erzurum ve Konyalıların yaşadığını, Erzurumluların şehrin kalkınmasına katkısının büyük olduğunu belirten Okumuş, 'Burada yaşasak bile yüreğimizde Erzurum sevdamız var. ' dedi.

Üniversiteyi Erzurum'da okuduğunu söyleyen AK Parti İl Başkanı Akay da, 'Kadınlar bizim hayatımıza görmeden önce biz bir kadının hayatını giriyoruz. Hayatımızın başlangıcından sonuna kadar her anında kadın var. ' şeklinde konuştu.

Konuşmasına Erzurumlu olduğunu söyleyerek başlayan Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre de, geçmişte olduğu gibi bugün de kadınların düşmana dünyayı dar edecek güce ve azime sahip olduğunun altını çizdi. Gecede halk oyunları ekibi de gösteri sundu.