Sakatlar Derneği 'geçmişten Geleceğe' Adlı Oyunu Sahneledi

Samsun'un Bafra ilçesinde, Türkiye Sakatlar Derneği Bafra Şubesi Tiyatro Ekibi tarafından sahnelenen "Geçmişten Geleceğe" adlı tiyatro ayakta alkışlandı.

Sakatlar Derneği 'geçmişten Geleceğe' Adlı Oyunu Sahneledi
Sakatlar Derneği Bafra Şubesi üyesi yönetmen ve yazar Sebahattin Gürgür tarafından 2.5 aylık bir çalışma sonucu hazırlanan 'Geçmişten Geleceğe ' adlı komedi oyunu Belediye Kültür Sanat Merkezi'nde izleyicinin karşısına çıktı.

Dokuz skeçten oluşan tiyatro gösterisinde 11 kişilik tiyatro ekibinin 8'ini engelliler oluşturuyor. Dram ve trajedinin yer aldığı oyunda izleyenler zaman zaman duygulandı zaman zamanda kahkahaya boğuldu. Tiyatro gösteriminde rol alan oyuncular ustalara taş çıkarttı. Bafra Altınkaya öğrencileri de müzik eşliğinde söyledikleri şarkılarla geceye renk kattılar.Tiyatro sonunda Türkiye Sakatlar Derneği ve Bafra Kızılay Derneği işbirliğiyle 'Mutluluğa Bir Kapak da Sen At ' kampanyasına destek veren okullar ve vatandaşlarca toplanan 1 ton kapak karşılığı kazanılan 4 tekerli sandalye ihtiyaç sahibi ailelere MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek ve Belediye Başkanı Zihni Şahin tarafından teslim edildi.

Sakatlar derneğini kutlayan Milletvekili Şimşek konuşmasında, 'Birlikve beraberlik içersinde, dayanışma içersinde ve engelli olduklarını hissettirmeden birlikte yaşamak hepimizin özlemi. Hepimizin katkı vermesi lazım. Böyle anlamlı bir geceyi bizlere yaşatan Bafra Sakatlar Derneğine teşekkür erdim ' dedi.Belediye Başkanı Zihni Şahin de, 'Bafra Sakatlar Derneği bizleri ihya etti. Hem Türk tiyatrosuna hizmet etme hem de insanlara belli mesajlar verme adına bu akşam gerçekten bize güzel bir akşam yaşattı. Oyuncularımızı kutluyorum. Amatör ama birçok profesyonelden daha iyi oyun sundular, bizi memnun ettiler. Kapak kampanyasına katılan herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonraki çalışmalarda da ben her zaman sizlerin yanında olacağım ' diye konuştu.Başkan Şahin, oyuncuları tek tek kutlayarak çiçek verdi.
Kaynak: İHA