Bozkır: Fransa Tarihi Bir Yanlıştan Döndü - Ankara

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, Fransa Adalet Konseyi'nin verdiği kararla Fransa'nın tarihi bir yanlıştan döndüğünü söyledi.

Bozkır: Fransa Tarihi Bir Yanlıştan Döndü - Ankara
TBMM Dışişleri Komisyonu'nda bir açıklama yapan Bozkır, siyasi kaygılarla Fransa'da alınan sözde Ermeni soykırımını inkarı suç sayan tasarının bazı parlamenterler tarafından Anayasa Konseyi'ne taşındığını hatırlatarak, 'Anayasa Konseyi hukuka uygun bir karar almıştır. Bu kararla Fransa tarihi bir yanlıştan dönme imkanı buldu. Türkiye-Fransa ilişkilerine zarar veren bir husus da ortadan kaldırıldı. Bu kararın daha iyi bir Türkiye-Fransa ilişkilerinin başlangıcı olmasını dilerim 'dedi. Komisyon üyeleri de söz alarak konu ile ilgili görüşlerini aktardı.

Öte yandan TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, Romanya Temsilciler Meclisi Dış Politika Komisyonu Başkanı Attila Korodi ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşmede hem NATO üyesi hem de Karadeniz Ekonomik İşbirliği'nin Türkiye ile beraber kurucu iki ülkesinden biri olan Romanya ile siyasi ve ekonomik alanlarda büyük gelişme kaydedildiği vurgulandı. Toplantıda ayrıca, iki ülke arasındaki Stratejik Partnerlik Antlaşması ve siyasi- ticari ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası güncel konular hakkında da değerlendirmelerde bulunuldu.