Ulusal Pazarlama İletişimi Kongresi Antalya’da Yapılacak

Akdeniz Reklamcılar Derneği (ARD), Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliğiyle gerçekleştirilecek ‘3.

Ulusal Pazarlama İletişimi Kongresi Antalya’da Yapılacak
Ulusal Pazarlama İletişimi Kongresi ' 1-2 Mart 2012 tarihlerinde Antalya Kültür Merkezi ' nde yapılacak. ATSO Başkanı Çetin Osman Budak ve Akdeniz Reklamcılar Derneği (ARD) Başkanı Cihan İşbaşı, düzenlediği basın toplantısında kongreyle ilgili çalışmaları anlattı.

ATSO Başkanı Budak, Antalya ' nın ' marka kent ' olması yolunda Ulusal Pazarlama İletişimi Kongresi ' ni çok önemsediklerini söyledi. Oda olarak 3 yıldır marka konusunu her platformda dile getirdiklerini vurgulayan Budak, ' Marka konusunda farkındalık oluşturmak için ilk olarak ARD ile yaptığımız bir çalışma ile odamızın kurumsal kimliğini baştan aşağı yenileyerek başladık. Bu Antalya ' da bir ilkti. 2010-2011 yıllarında marka teması ile üyelerimize ve firmalarımıza yönelik bir çok eğitim faaliyeti gerçekleştirdik. Bunu yaparken hedefimiz Antalya adının, bir kent üst markası olarak bu kentte üretilen tüm ürünlerde kullanılması, uluslar arası platformlarda Antalya adının öne çıkmasıydı. ' dedi.

Bu çalışmaların sonucunda Antalya Tanıtım A.Ş ' nin hayata geçirildiğini ifade eden Budak, önümüzdeki dönemde tanıtım şirketinin özellikle yurt dışında ciddi çalışmalara imza atacağını kaydetti. Yaş sebze meyve üretiminde lider olan Antalya ' nın özellikle 2,5 milyon ton domates üretimiyle ön plana çıktığına dikkat çeken Budak, şöyle devam etti: ' Antalya ' nın kendi tohum markaları var. Dünyada Türkçe isimleriyle anılan domates tohumları ve türlerimiz var. Bu ürünlerin üzerinde, ' Antalya domatesidir ' ibaresinin yer almasını çok önemsiyoruz. Antalya ismini, ürüne değer katacak bir unsur olarak görüyoruz. '

ARD Başkanı Cihan İşbaşı, ilki 2010 yılında İzmir ' de, ikincisi geçen yıl Bursa ' da gerçekleştirilen Ulusal Pazarlama İletişimi Kongresi ' ni Antalya ' ya kazandırmak için dernek olarak yoğun çaba sarf ettiklerini ve bunu başardıklarını söyledi. İşbaşı, ' ANADOLU ' DA Kent, Marka, Reklamcı OLMAK? ' temasıyla düzenlenecek kongreye, Türkiye ' nin her yanından ve Antalya ' dan yerel yöneticiler, iletişim uzmanları, iletişimi önemseyen bürokratlar, akademisyenler, profesyoneller, iletişim, güzel sanatlar ve işletme fakültelerinin öğrencilerinin yanı sıra ARD üyesi reklam ajansı temsilcileri, konuk dernek başkanları, reklamın medya kanadından temsilciler katılacağını bildirdi.

Kongrede yerel ve ulusal firmalardan, reklamcılık sektörünün duayenlerine bir çok tanınmış ismin deneyimlerini katılımcılarla paylaşacağını belirten ARD Başkanı İşbaşı, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ' in panelin birinci günü ' Anadolu ' da bir Marka kenti deneyimi ' konulu bir konuşma yapacağını da aktardı.