Adliye Çalışanları, Özlük Haklarının İyileştirilmesini İstedi

Büro Memurları Sendikası (BÜRO MEMUR-SEN) Erzurum Büro Başkanı Erten Aksoy, herkese eşit adaletin dağıtıldığı adliyelerde, iş yükünün artmasına rağmen çalışanların özlük haklarında yeteri kadar iyileştirme yapılmadığını söyledi.

Adliye çalışanların aldıkları maaşlarda farklılıklar olduğunu belirten Aksoy, Adalet Bakanlığı ' nın çalışanlarının bir bütün olduğunu, farklı muamele görmemeleri gerektiğini belirtti.

Erten Aksoy, Erzurum Adliyesi önünde yaptığı açıklamasında mübaşirlerin üstlendikleri görevlerin, yargılamaların sağlıklı ve hızlı bir şekilde yapılması için önemli olduğuna dikkat çekti.

Mübaşirlerin genel idari hizmetler sınıfı kapsamında kabul edilmemesi anayasal eşitlik, maddi ve manevi varlığın geliştirilmesi ve çalışma başarının korunması temel ilkelerine, liyakat ve kariyer ilkelerine aykırı olduğunu savunan Aksoy, diğer genel idari hizmetler sınıfındaki unvanlardan bir farklılığı bulunmayan mübaşirlerin üvey evlat muamelesi gördüğünü söyledi.

Adalet Bakanlığı personelinin bir bütün olduğunu anlatan Aksoy, özlük haklarında iyileştirme yapılırken bir takım unvanlara ayrıcalık tanınmaması gerektiğinin altını çizdi.
Aksoy, kurum içinde bir kısım unvanlara yüksek miktarda ek ödeme ya da maaş zammı yapıladığını, iş yükünü taşıyan çalışanlara bu oranların daha düşük tutulduğunu bildirdi.
Aksoy, çalışanlar arasındaki maaş adaletsizliğinin giderilmesini istedi.