Vali Harput Onayladı, Bursa'da Polisin Sorumluluk Bölgesi Genişledi

Bursa Valisi Şahabettin Harput'un onayıyla daha önce jandarmanın sorumluluk alanında olan bazı bölgeler polis sorumluluk bölgesine geçti.

Yeni düzenlemeyle merkez, Gemlik, Osmangazi, Nilüfer, Kestel ilçelerinin yanı sıra Mustafakemalpaşa ilçesinde bazı bölgelerin güvenliği polis tarafından sağlanacak.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, 'Emniyet ve Asayiş İşlerinde İl-İlçe ve Bucaklardaki Jandarma ve Emniyet Ödevlerinin Yapılması ve Yetkilerinin Kullanılması Sureti ve Aralarındaki Musibeti Gösterir Yönetmelik' kapsamında şehir genelindeki bazı mahalle ve beldelerin güvenliğinin jandarmadan polis sorumluluğuna geçmesine yönelik hazırlanan taslağı imzaladı. Düzenlemede, şehir merkezindeki Yıldırım ilçesinin bazı mahallelerinin polis sorumluluk bölgesine verilmemesi dikkat çekiyor.

İŞTE POLİS SORUMLULUK ALANINA GEÇEN BÖLGELER

Osmangazi ilçesi: Yeniceabat, Armutköy, Dereçavuş, İstetiye, Demirtaş merkez Cumhuriyet, Sakarya ve Barboros mahalleleri.

Nilüfer ilçesi: Görükle Kurtulu, Dumlupınar, Kayapa Çamlık, Kayapa Zafer, İstiklal, Hasanağa, Hasanağa Kızılcıklı, Akçalar Kurtuluş ve Zafer mahalleleri.

Gemlik ilçesi: Umurbey, Parsbey, Orhaniye, Küçükkumla Memireis, Küçükkumla Güzelyalı, Küçükkumla Şükrü Alemdar ve Siteler mahalleleri.

Kestel ilçesi: Barakfakıh Organize Sanayi Bölgesi, Barakfakıh Mahallesi ve Serme Mahallesi.

Mustafakemalpaşa ilçesi: Yalıntaş ve Tatkavaklı beldeleri.