Şahinbey, İlçe Bazında Türkiye'nin En Büyük Bütçesini Yapan İkinci Belediye

Şahinbey ilçesinin nüfus oranına göre Türkiye'nin 5.büyük ilçesi olduğunu ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi'nin 345 milyon 378 bin TL'lik 2012 yılı bütçesi ile ilçe belediye bazında Çankaya Belediyesi'nden sonra Türkiye'nin en büyük ikinci bütçesini yapan belediye olduğunu söyledi.

Şahinbey, İlçe Bazında Türkiye'nin En Büyük Bütçesini Yapan İkinci Belediye
  Şahinbey Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısı ikinci oturumu Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında belediye meclis salonunda yapıldı. Gündeme alınan on bir maddenin dokuzu kabul edilirken, iki madde için ilgili komisyonlara ek süre verildi. Ocak ayı içinde yapılan çalışmalar hakkında slayt eşliğinde bilgiler veren Başkan Tahmazoğlu, kentsel dönüşüm, restorasyon, konut, uzay çatılı pazar alanları, gençlik merkezleri ve sosyal tesis çalışmaları hakkında açıklamalar yaptı.

Nuripazarbaşı Mahallesi`nde 585 binayı kapsayan kentsel dönüşüm çalışmasında 309 binanın kamulaştırmasının yapıldığını kaydeden Başkan Tahmazoğlu, 'Bu bölgede 203 binanın yıkımını gerçekleştirdik. Bu kapsamda Özdemirbey Caddesi altı şeritli yol olacak. Yazıcık Mahallesi`nde 156 binayı kapsayan proje kapsamında 73 binanın kamulaştırması yapılarak 15 adeti yıkıldı. Restorasyonunu tamamladığımız tarihi Bostancı Mektebi`ni kültür evi olarak hizmete açtık. Gümrük Hanı`ndaki restorasyon çalışmamız tamamlandı. Yine Deniz, Güneş ve Güneykent uzay çatılı pazar alanlarımızda çalışmalarımız devam ediyor. Yaşar Torun Gençlik Merkezimizi yedi ay gibi kısa bir sürede tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. 8 Şubat 2012 Çarşamba günü saat 11.00`de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin`in katılımı ile açılışını yapacağız” dedi.

Şahinbey ilçesinin nüfus oranına göre Türkiye`nin 5. büyük ilçesi olduğunu ifade eden Başkan Tahmazoğlu, 2011 yılı nüfus artışının 27 bin kişi olduğunu belirterek, Şahinbey Belediyesi`nin 345 milyon 378 bin TL`lik 2012 yılı bütçesi ile ilçe belediye bazında Çankaya Belediyesi`nden sonra Türkiye`nin en büyük ikinci bütçesini yapan belediye olduğunu söyledi. Başkan Tahmazoğlu, Çankaya Belediyesi`nin bütçesinin yüzde kırkını personel gideri olarak kullandığını belirterek, Şahinbey Belediyesinin sadece yüzde onunu personel gideri olarak kullandığını diğerlerini ise yatırımda kullandığını kaydetti.  
Kaynak: İHA