Doğu Azerbaycan Valisi Rıza Beygi: İran Bölgedeki Tek Hakim Güç

İran’ın Doğu Azerbaycan Valisi Rıza Beygi, İran’ın bölgedeki tek hakim güç olduğunu iddia etti.

Doğu Azerbaycan Valisi Rıza Beygi: İran Bölgedeki Tek Hakim Güç
 
Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesi`nin davetlisi olarak şehre gelen Doğu Azerbaycan Valisi Rıza Beygi, beraberindeki heyetle Vali Sebahattin Öztürk 'ü makamında ziyaret etti.
Ziyaret sonrasında gazetecilerinin sorularını cevaplandıran Rıza Beygi, İran 'ın bölgenin tek hakim gücü olduğunu iddia etti.
Beygi, İran 'ın bütün tehditlere rağmen bilim ve teknolojide ilerleme kaydettiğini hatırlattı. İsrail ve ABD 'nin 34 yıldır İran 'ı vurmakla tehdit ettiğine dikkat çeken Vali Beygi, 'Biz İran olarak şu anda İran İslam Devleti`nin 34. zafer yıl dönümünü kutlamaktayız. Bu konuşulan sözler İran İslam Devrimi 'nden şu ana kadar her zaman ve her yıl tekrarlanmaktadır. Ve bildiğiniz gibi bütün bu tehditlere ve korkutmalara rağmen İran İslam Cumhuriyeti, bölgenin yegane gücü olarak Güneydoğu Asya ve Ortadoğu`da kendisini tek bir hakim güç olarak göstermektedir. İran İslam Cumhuriyeti`nin bütün bu tehditler ve korkutmalar sırasında elde ettiği kalkınmalar, bu iddianın ispatını ortaya koymaktadır. Biz Gazele isimli üçüncü uyduyu uzaya gönderdik. Gönderdiğimiz bu uydunun akabinde bütün ABD 'nin ve çıkarcı, siyonist rejimin tehditlerine rağmen görüyorsunuz ki tek tek bütün hedeflerimize ulaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Doğu Azerbaycan Valisi daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile Ticaret ve Sanayı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ile MÜSİAD Şube Başkanı Mustafa Güvenli 'yi ziyaret etti. Beygi, akşam da Palan Otel 'de düzenlenecek İran İslam Devrimi 'nin 34. yıl dönümü etkinliklerine katılacak.