Londra Anadolu Müslümanları Derneği'nden Van’a Yardım Eli Uzandı

Van’da meydana gelen deprem felaketinde yaralar sarılmaya devam ediliyor.Deprem felaketi sonrasında zor durumda kalan vatandaşlarımıza İngiltere’den yapılan yardımlar sürüyor.

Londra Anadolu Müslümanları Derneği'nden Van’a Yardım Eli Uzandı
  Londra`nın Edmonton bölgesinde faaliyet gösteren Mevlana Camii ve Rumi Kültür Merkezi Van`daki depremzedelere gönderilmek üzere 2 TIR dolusu battaniyeyi Türkiye`deki yetkililere geçen hafta itibariyle ulaştırdı .Cami yetkilisi Ömer Faruk Çetin, Van 'da yaşanan olayların herkesi derinden yaraladığını, kardeşlerimize yardım etmenin vicdan sahibi herkesin görevi olduğunu belirtti.

Yardım araçlarının ulaşmasından dolayı memnuniyetlerini ifade eden Çetin, “Mevlana Camii olarak bir süreden beri kampanya yapıyorduk. 2 TIR dolusu 15 bin 571 adet battaniyeyi depremzedelere ulaştırması için Türkiye 'deki Kimse Yok Mu Derneğine gönderdik.” dedi.

Çetin, tamamen gönüllülerin çalışmasıyla gerçekleşen bu yardım kampanyasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Taşıma ve gümrük işlemlerinden, resmi tescil ve evrak işlerine kadar her konuda hiç bir yardımı esirgemeyen cami cemaati ve konsolosluk yetkililerinin emeklerini hiçbir zaman unutmayacağız.” diye konuştu.

Londra`da kurulmuş resmi vakıf statüsüne sahip olan Anadolu Müslümanları Derneği`nin bir faaliyeti olan Rumi Kültür Merkezi ve Mevlana Camisinde hafta sonu okulu, seminerler, velilere eğitim programları gibi aktiviteler yürütülüyor. Anadolu Müslümanları Derneği Kurban Bayramı sezonunda da topladıkları Kurban bağışlarını Van depremzedelerine yönlendirmişti.