Düzeltme- Yozgat Emniyet Müdürü Akarsu’ya Veda Yemeği Verildi

İçişleri Bakanlığı tarafından, Emniyet Genel Müdürlüğü Merkez teşkilatına yapılan atamada Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Daire Başkanlığına atanan Yozgat İl Emniyet Müdürü Bekir Akarsu için Yozgat Valisi Necati Şentürk tarafından veda yemeği verildi.

  Tarihi Hayri İnal Konağında verilen yemekte Belediye Başkanı Yusuf Başer ev sahipliği yaptı. Yemeğe, Yozgat Valisi Necati Şentürk, İl Jandarma Alay Komutanı Recep Yalçınkaya, PMYO Müdürü Fazlı Öcal, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Durgun, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Yıldırım Şafak ve kamu kurum müdürleri katıldı.

Vali Necati Şentürk, yemek sonrası yaptığı konuşmada Emniyet Müdürü Akarsu 'nun yanı sıra davetlileri de duygulandırdı. Vali Şentürk, 'Değerli emniyet müdürümüz Bekir Bey, 3-4 günlük bir süre içerisinde ani bir kararla bakanlığımız tarafından önce merkeze alındığı haberi bizleri üzdü. Akabinde hemen Emniyet Genel Müdürlüğüne atanması bizlerin üzüntüsünü sevince döndürmüştür. 'dedi.

Emniyet Müdürü Akarsu 'nun yeni görev yerinin her bakımdan daha üst ve daha sorumlu bir görev olduğunu ifade eden Vali Şentürk, 'Emniyet müdürümüz görev itibariyle daha üst bir göreve, hem yetki itibariyle daha üst bir göreve hem de sorumluluk itibariyle daha yüksek bir göreve gidiyor. Ayrılık mutlaka bizi üzüyor. Her vedanın içerisinde biraz hüzün var. Bir tarafımız üzüntülü bir tarafımız arkadaşımızın makam itibariyle yükselmesinden dolayı da gururluyuz. Bekir Bey 'le yaklaşık bir buçuk yıl görev yaptık. Yozgatımız kamu düzeni kamu güvenliği bakımından Türkiye 'ye örnek olacak seviyede asayişi mükemmel olan bir ilimizdir. Burada Bekir Bey 'in buna bir takım katkıları oldu. İnsanların yüzüne karşı övgüler alınması doğru olmaz fakat arkadaşımız gideceği için rahatlıkla bunları söyleyebilirim. Hz. Mevlana 'nın 'ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol 'dediği türden bir arkadaşımız. Kendisi mükemmel bir kişiliğe sahip bir arkadaşımızdı. Kendisiyle uyum içerisinde çalıştık. Bu süre içerisinde teşkilatı ile birlikte birçok ili de kapsayan suç örgütünün çökertilmesini sağladı. Biz kendisini ahlaklı erdemli kişiliğiyle hep tanıyacağız. Bu vesile ile ben kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum. 'diye konuştu.

Başkan Başer de yemekte ikram edilen `Testi Kebabı`nın testisini Emniyet Müdürü Akarsu 'ya kırdırarak bir vaatte bulunmasını istedi. Emniyet Müdürü Akarsu, Yozgat 'ta görev yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek Ankara 'da görev yapacak olmasının Yozgat 'tan kopacağı anlamına gelmeyeceğini söyledi. Akarsu, kendisini Yozgat 'ın bir fahri hemşehrisi olarak gördüğünü de sözlerine ekledi.

Yemek sonrası Vali Şentürk, Emniyet Müdürü Akarsuya, bir kol saati hediye etti. Başkan Başer de Yozgat testisi ve bir tepsi hediye etti.