Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Fransız Senatörleri Kabul Etti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Fransa-Kafkasya Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı Natali Qule'nin başkanlığındaki Fransız Senatörler heyetini kabul etti.

  Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Fransa Senatosu`nda sözde `Ermeni soykırımı` inkarının reddini suç sayan yasanın iptali için verdikleri çabadan dolayı senatörlere teşekkür etti. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Fransa Senatosu`nda tartışılan bu kanunu tarihi tahrip eden, demokrasiye, düşünce özgürlüğüne aykırı olan, yalan ve sahte bilgilere dayalı girişim gibi değerlendirerek yürürlüğe gelmeyeceğinden umutlu olduğunu dile getirdi.

Fransız Senatör Natali Qule de kendisinin ve Bakü`yü ziyaret eden senatörlerin Azerbaycan ile ilişkilerin koparılmaması ve daha fazla işbirliğinin sağlanması için çabalarını esirgemeyeceğini belirtti. Qule ayrıca, Bakü görüşmeleri hakkında Azerbaycan kamuoyuna detaylı bilgiler vereceklerini söyledi.

Natali Qule`nin başkanlık ettiği heyette Silvia Ko-Şaven, Jean-Mari Bokel, Evre More, Andre Rexar ve Cani Lorju bulunuyor.  
Kaynak: İHA