Doğum Kanaması Olan Kadın Helikopterle Kurtarıldı

Bitlis'in Mutki ilçesinde düşük yaptıktan sonra kanaması durdurulamayan Altun Aktaş (28) isimli kadın helikopterle kurtarılarak hastaneye yetiştirildi.

Doğum Kanaması Olan Kadın Helikopterle Kurtarıldı
  Edinilen bilgilere göre, üç çocuk annesi Altun Aktaş isimli kadının düşük yaptı. Düşük olarak doğum yapan kadında kanama başlaması ve durdurulamaması üzerine aile 112 Acil ekiplerini aradı. Konuyla ilgili 112`ye bilgi veren Aktaş ailesi ekiplerden yardım istedi. Ancak Mutki yoluna çığ düşmesi sebebiyle hasta kadına karadan ulaşamayan Sağlık ekipleri konuyu Bitlis Valiliğine bildirdi. Devreye giren Bitlis Vali Yardımcısı Süleyman Çebi, acil olarak hasta kadını almaları Mutki`ye helikopter gönderdi.

Helikopterle Mutki`den alınan hasta kadın Tatvan ordu evinde bulunan helikopter sahasına indirildi. Hasta kadın daha sonra hazır bekletilen ambulansla Tatvan Kadın Doğum Hastanesi`ne kaldırıldı

Sağlık durumu iyi olduğu öğrenilen Altun Aktaş`ın babası Mahmut İlkılıç, kendilerine kısa sürede ulaşarak kızını hastaneye yetiştiren yetkililere teşekkür etti.

Üç gündür kar yağışının durmasına rağmen yollarının henüz açılmamasından yakınan Baba İlkılıç, kızının dördüncü çocuğuna hamile olduğunu ve kızının akşam saatlerinde rahatsızlanarak düşük yaptığını belirtti.

Kızının düşük yapmasından sonra kanamasını durduramadıkları için ilk olarak konuyla ilgili Yazıcık Karakol Komutanına haber verdiklerini onların da sağlık ekiplerine ulaştığını ancak yolların kapalı olması ve Mutki karayoluna çığ düşmesi nedeniyle sağlık ekiplerinin kendilerine ulaşamadığını anlattı

Kendileriyle ilgilenerek kızını zamanında hastaneye yetiştiren yetkililere teşekkürlerini ileten baba Mahmut İlkılıç, kızının sağlık durumunun iyi olduğunu sözlerine ekledi.  
Kaynak: İHA