Trolcünün Silahlı Saldırısında Gözünü Kaybeden Balıkçı Taburcu Oldu

İstanbul'da, trolle avlanan bir balıkçının silahlı saldırısında bir gözünü kaybeden Rumelikavağı Kooperatif Başkanı Ahmet Aslan, tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi.

Trolcünün Silahlı Saldırısında Gözünü Kaybeden Balıkçı Taburcu Oldu
  Ahmet Aslan 'ı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi çıkışında ailesi, balıkçı kooperatifleri ve sivil toplum kuruluşları karşıladı. Olay anını anlatırken duygulandığı görülen Aslan, “Benim en çok da zoruma giden olay, saldırgan beni vurduktan sonra başımı ayağıyla ezip, dişlerimi kırması oldu. Hayatım pahasına da olsa kaçak avcılıkla mücadele etmeye devam edeceğim.” dedi.
Türkiye Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği (Sür-Koop) Genel Başkanı Ramazan Özkaya da, denizlerin geleceğini koruma altına almak için 1380 sayılı Su Ürünlerinin Avcılığını ve Ticaretini Düzenleyen Kanunda değişiklikler yapılması gerekliliğine dikkat çekerek Meclis`i görev çağırdı.

Özkaya 'nın konuşmasının ardından Ahmet Aslan, saldırı anı öncesinde ve saldırı anında yaşadıklarını aktardı. Trol avcılığının ranta dönüştüğünü, Rumelikavağı 'nda trol avcılığına karşı çıktığı için başına bu işlerin geldiğini belirten Aslan, “Geleceğimiz, denizlerimiz tehdit altında. Balıkçıların hakkı gasp edilmekte. Bu rant değildir de nedir? Birlik olma, balıkçılığı kurtarmanın zamanı geldi de geçiyor. Ben canım pahasına da olsa kaçak avcılıkla mücadele devam edeceğim.” şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından Aslan, geçmiş olsun dileklerini kabul etti. Başhekimlik binası önünde toplanan yüzlerce balıkçı, açıklamaların ardından olaysız dağıldı.