Kemal Kılıçdaroğlu: Sanatı ve Sanatçıyı En Az Tanıyan Kişi Bülent Arınçtır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Amerikalı yazar Paul Auster'i Atatürk’e benzeten Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç için, "Sanattan ve sanatçıdan anlamıyor. Sanatı ve sanatçıyı en az tanıyan kişi odur, yani Bülent Arınç'tır.” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu: Sanatı ve Sanatçıyı En Az Tanıyan Kişi Bülent Arınçtır
  Kemal Kılıçdaroğlu, kültür ve sanat meslek örgütleri temsilcileri ve sanatçılarla İstanbul`da bir araya geldi. Conrad Otel`de düzenlenen toplantıya, Kemal Kılıçdaroğlu 'nun yanı sıra; CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Muğla Milletvekili Tolga Çandar, eski CHP Milletvekili Çetin Soysal, Pop Sanatçıları Vakfı Başkanı Hakan Peker, tiyatro sanatçısı Altan Gördüm, Mehmet Ali Alabora, Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği, Türk Sinema Vakfı Başkanı Yılmaz Atadeniz, Türk Sinema Vakfı Başkanı Aydın Sayman, SETAM Başkanı Mehmet Güleryüz, Film Yapımcıları Meslek Birliği Başkanı Mehmet Altıoklar ve meslek örgütü temsilcileri katıldı.
Sanatçılar ve sektör temsilcileriyle tek tek tokalaşan Kemal Kılıçdaroğlu, sanatçıların sorunlarını dinledi. Programda konuşma yapan Kılıçdaroğlu, diktatörlerin sanatın ve sanatçının düşmanı olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “Sanat devrimcidir, sanat statükonun karşısındadır. Bu da iktidar sahibi diktatörleri rahatsız eder. Biz bütün bu oyunların farkında olan bir siyasi partiyiz. Bu konuda bütün sanatçılarımızın arkasında durmak, onların haklarını savunmayı görev edinmek ise bizim boynumuzun borcudur. Bizim sanatçılarımız her türlü baskıya karşı insanlığa ve topluma karşı olan sorumluluklarını yerine getiriyorlar ve bu tavırları sürdürüyorlar. Şunu söylemeliyim ki; biz onlarla onur ve gurur duyuyoruz. Umuyorum bütün sorunları aşacağız. Size bir sözüm olacak; sizin parlamentodaki sesiniz olmaya kararlıyız. Sizin sorunlarınız aslında toplumun sorunlarıdır.” diye konuştu.

Konuşmasından sonra program basına kapalı devam etti. Basın mensupları, salondan çıkarken Kılıçdaroğlu`na gündeme ilişkin sorular yöneltti. Sadece sanatla ilgili soru kabul ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, bir basın mensubunun Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Arınç 'ın Amerikalı yazar Paul Auster 'ı Atatürk 'e benzetmesiyle ilgili sorusuna, “Sanattan ve sanatçıdan anlamıyor. Sanatı ve sanatçıyı en az tanıyan kişi odur, yani Bülent Arınç`tır. 'cevabını verdi.