Kahvehaneci, Chp'li Vekilden Sigara Yasağının Yumuşatılmasını İstedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Amasya Milletvekili Ramiz Topal, Amasya’da esnaf ziyaretinde bulundu. Topal'ın ziyareti sırasında bir kahvehaneci sigara yasağı yüzünden iş yapamaz hale geldiklerini belirterek yasağın yumuşatılmasını istedi.

Kahvehaneci, Chp'li Vekilden Sigara Yasağının Yumuşatılmasını İstedi
  Yeniyol Caddesi üzerindeki esnafların sorunlarını dinleyen Topal, esnaflara Meclis`te dile getirmesini istedikleri bir sorun olup olmadığını sordu.

Mesleki anlamda küçük problemler haricinde sıkıntısı olmadığını belirten bazı esnaflar, şehir merkezi trafiğinden şikâyetçi oldu.

Geçen yıl ağustos ayında temeli atılan çevre yolunun bir an evvel bitirilmesi için önerge verdiklerini belirten Topal, “Çevre yolundan halkımız şikâyetçi. `Turizm şehri` diyoruz, `tarihi şehir` diyoruz, `şehzadeler şehri` diyoruz ama hala şehir içinden yük taşıyan araçlar geçiyor. Bu Amasya 'mız için utanç verici, esnaf için kötü bir durumdur. Çevre yolunun bir an önce tamamlanması için ne gerekiyorsa yapacağız, gündemde tutacağız. Amasya 'yı ziyarete gelen turistler için yeterli otel yok, buraya gelen turistler akşam konaklamak için çevre illere gidiyorlar, bunlar için de çalışma yapmamız gerekiyor” dedi.

Bir kahvehane işletmecisinin 'Sigara yasağıyla ilgili bizlere çözüm üretin. Bakın kahvehanelerimiz boş, sigara yasağı yüzünden vatandaşlarımız buralara gelmiyor. 'diye serzenişte bulunması üzerine Topal, “Aslında işletme sahiplerinin haklı olduğu yönler var, vatandaş buraya işletme açmış sistemini buna göre kurmuş, bu sorun mutlaka çözülmeli, esnaf zaten zorla geçimini sağlıyor. Bir de bunun üzerine müşteri kaybederse, bu iş içinden çıkılmaz bir hal alır.” ifadelerini kullandı.