Bakan Kılıç: Başarı Öykümüzün Yegane Finansman Kaynağı Vergi Mükellefleridir

Samsun’da Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni'ne katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, vergi oranlarının düşürülmesine rağmen vergi gelirlerinin arttığını, bunun da özel sektör dinamizminin, büyüyen sanayinin ve rekor kıran ihracatın bir göstergesi olduğunu söyledi.

  Samsun`da 2010 yılının vergi rekortmenleri Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve il protokolündekilerin katımıyla düzenlenen törenle ödüllendirildi. Samsun Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından her yıl organize edilen ödül töreni Mali Müşavirler Odası Başkanlığı Büyük Salon 'da gerçekleştirildi. Ödül töreninde, Samsun`da 2010 yılında, kurumlar ve gelir vergisi, gayrimenkul sermaye iradı rekortmenleri, en fazla matrah beyan eden serbest meslek mensupları birincileri ve en fazla ihracat yapan mükellefler olmak üzere 5 başlıkta, 10 'u kurum adına olmak üzere 35 plaket takdim edildi.

Törende bir konuşma yapan Bakan Kılıç, konuşmasına “Vergi veren elleriniz, hesabı doğru yapan kalemleriniz dert görmesin.” diyerek başladı. “Türkiye 'nin her tarafında olduğu gibi en son Davos Ekonomi Formu 'nda da varlığıyla iftar ettiğimiz, bizi bırakın yabancıların bile anlata anlata bitiremediği başarı öykümüzün yegane finansman kaynağı, Türkiye 'deki vergi mükellefleridir.” diyen Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bu vergiler eskiden yok muydu? Evet, eskiden de vardı. Hesap eskiden de aynıydı. Hatta baktığınız zaman AK Parti hükümetleri döneminde kurumlar vergisinin de oransal oranda azaltıldığı görülecektir. Gelir vergisinin de oransal olarak azaltıldığı görülecektir. Turizm başta olmak üzere pek çok sektördeki katma değer vergileri oranlarının aşağı çekildiği görülecektir, ama azalan vergi oranlarına rağmen artan vergi gelirleri her şeyden önce, özel sektör dinamizminin, büyüyen sanayimizin, rekor üstüne rekor kıran ihracatımızın göstergesidir. Eskiden de bu kaynaklar, bu vergiler vardı, bu tahakkuklar, bu tahsilatlar vardı. Ama buna rağmen bugün yapılan işler yapılamadıysa elbette ki sizlerin kendi işletmelerinizden çok iyi bildiğiniz bir hayat gerçeği ile karşı karşıya olduğumuz aşikardır. Nedir o, un var, yağ var, şeker var yetmez, helvayı yapabilmek için bir ustalık becerisinin olması lazım. Bu ustalık becerisinin ortaya koyulduğu kanaatindeyim.” diye ifade etti.

“TÜRKİYE GENELİNDE, ÇOK AMAÇLI GENÇLİK MERKEZLERİ İNŞA EDİLECEK”

Türkiye genelinde Gençlik Merkezleri yapmaya başladıklarını söyleyen Bakan Kılıç, konuşmasına şöyle devam etti: Soyumuzun delikanlılarını, genç kızlarını, kültürümüzle, medeniyetimizle, Türk tarihinin değerleriyle buluşturmak istiyoruz. Türkiye 'nin her tarafına bunları kazandıracağız. İlk etapta Samsun 'a üç tane Genlik Merkezi kazandıracağız. Bunlar öyle iki salon bir oda yerler değil. Her bir Gençlik Merkezi`nin 3 bin 500 - 4 bin metrekare civarında toplam kullanım alanı olacak. İçinde spor salonu, kütüphanesi, atölyeleri, kursların verilebileceği çok amaçlı salonlar var. Artık böyle bir sinerji ile hareket ediyoruz. Bu hizmetler evvel Allah, kesintiye uğramaksızın devam edecek. Ödediğiniz vergileri kullanan hükümetin Başbakanı Sayın Başbakanımızın, selam ve sevgilerini sizlerle paylaşıyorum. Vergilendirilmiş kazancınızın bereketini Allah artırsın diyorum. '