Ak Parti Gençlik Kolları Hocalı Soykırımı’nı Kınadı
Ak Parti Gençlik Kolları Fatih Eraslan tarafından yapılan yazılı açıklamada “Hocalı kasabasında Azeri Türk kardeşlerimize uygulanan soykırım, emperyalizmin piyonları Ermeniler tarafından işlenmiş bir insanlık suçudur”denildi.

Sayıları resmi olarak tespit edilemeyen yüzlerce Müslüman Türk 'ün; Rusların maşası, kanlı eli Ermeniler tarafından, gözleri oyularak, kafa derileri yüzülerek, annelerinin gözü önünde çocukların vücutlarının kaç parçaya bölündüğünün bilinmediğinin anlatıldığı bildiride ” Bütün bunlar, 1915'te yapılan vatan savunmasını iftira kampanyasına dönüştüren, insan haklarını bu durumda hatırlayan; ama gerçek soykırımcıyı bir türlü görmek istemeyen sözde çağdaş Batı'nın gözleri önünde gerçekleşmiştir. Nitekim aynı Batı tamda merkezlerinde olan Temmuz 1995 'te Srebrenitsa 'da Boşnak Müslüman Kardeşlerimize yapılan Zulme Seyirci Kalmamış mıdır?” şeklinde batının çifte standardı sorgulandı.Medeniyetten bahseden, bir ferdi için dünyanın her yerinde işgaller yapan, sözde insan haklarından dem vuran batılı devletlerin söz konusu Müslüman Türk olunca, gözlerini kapatarak, kulaklarını tıkayarak adeta üç maymunu oynadığı ve vahşi katliamlara ortak olduğu savunulan bildiride şu açıklamalar kaydedildi:
“ Karabağ'ın işgali esnasında özellikle Türklüğün en kıymetli eserlerinin bulunduğu, 22 müze, 927 kütüphane, sayısız arkeolojik abide, türbe ve saray gözü dönmüş Ermeniler tarafından talan edilmiş yakılıp yıkılmıştır. Dünya Müslüman Türklüğünün kardeşliği bugünkü devletlerden çok çok eskidir. Parça parça olmuş ayrı devletler, Türklere düşman olmuş kanımıza susamış eli kanlı devletler ve ağır silahlarla donatılmış dünyayı yönettiğini sanan küresel çeteler asla kardeşliğimize zarar veremeyecektir. Biz bunları yapanı yapana çanak tutanı not alırız unutmayız unutturmayız zira Müslüman Türk 'ün karakteri bu yöndedir. Yaratılış icabı bu böyledir. Nihai olarak Hocalı şehitlerini rahmet ve minnetle anıyor, manevi huzurlarında saygıyla eğiliyoruz. Tüm Müslüman Türk Dünyası 'nın başı sağ olsun.”
