Meral Akşener: 28 Şubat'ın Asker Aktörleri Yargılanmalı

28 Şubat post modern darbenin 15. yıldönümünde, dönemi İçişleri Bakanı Meral Akşener 28 Şubat'ı anlattı.

Meral Akşener: 28 Şubat'ın Asker Aktörleri Yargılanmalı
Habertürk ekranlarında yayınlanan Basın Kulisi, 28 Şubat'ı mercek altına aldı. Dönemin İçişleri Bakanı ve en yakın tanıklarından biri olan TBMM Başkanvekili Merak Akşener canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

28 Şubat'ı 'derin bir acı 'olarak adlandıran Akşener, o dönem merhum Erbakan'a haksızlık yapıldığı ifade ederek 'Bütün her şey onun üzerine bırakıldı ama kimse düşünmüyor. Afganistan'da Kur'an-ı Kerim yaktılar, bir tane askerinizi çekmiyorsunuz. Aynı dönemde Erbakan'ın partisinin tabanı Filistin'di, imam hatiplerdi. Halktan bir tazyik söz konusuydu. Rahmetli Erbakan yıllardır bir siyasi geleneğin temsilcisi olarak 'Biz bu iktidarı yönetebiliriz' deyip sistemin sahibi olduğunu iddia eden aktörelere öyle bir tavrı vardı. Tabanının tazyikine rağmen uyuşmaya gayret ediyordu. 'dedi.

28 ŞUBAT'IN ASKERLERİ YAGILANMALI
Refah partisinin kapatılma sürecinde Refah partisinin kendisini tanık gösterdiğini ancak Anayasa Mahkemesi'nin tanıklığını kabul etmediğini ifade eden Akşener, o dönemin askerleri içinde şu ifadeleri kullandı:

'28 Şubat'ın asker aktörleri inşallah yargılanırlar ve hesap verirler. Çevik Bir de bence yargılanmalıdır.'

BEYAZ GAZETE