Belediye Hayvan Besleme Noktasına Minikler Sahip Çıkıyor

Burdur Belediyesi tarafından yapılan Sokak Hayvanları Besleme Noktası'na ilköğretim öğrencileri her gün ekmek bırakarak sahip çıkıyor.



Burdur Belediyesi Fen İşleri Atölyesi'nde yapılan 4 adet Sokak Hayvanları Besleme Noktasından TOKİ Evlerinin bulunduğu alana bırakılan kulübeye ilköğretim öğrencileri hayvanlar için gıda bırakıyor. Vatandaşta hayvan sevgisini uyandırmak için Sokak Hayvanları Besleme Noktası uygulamasına başladıklarını belirten Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, “Asıl mesele insanlarımızda bu bilinci uyandırmak. Yalnız bu işi sadece belediyenin ve Hayvan Severler Derneği'nin yapabileceği bir iş değil. Bu işe bizim topyekun sahip çıkmamız lazım. Çocuklar bu işe sahip çıktılar. Bu da bizi çok sevindirdi.” dedi.

Hayvanlara sahip çıkacaklarını anlayan Özboyacı İlköğretim Okulu öğrencisi Simge Tanrıöver, Sokak Hayvanları Besleme Noktası'na düzenli olarak yem bırakacaklarını belirtti. Sık sık Hayvan Besleme Noktasına yiyecek bıraktığını söyleyen ilköğretim öğrencisi Onur Ülkü de vatandaşların kendilerine destek olmasını istedi. TOKİ Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu 4 'üncü sınıf öğrencileri de kulübeye yem bıraktı. Belediyenin yaptığı diğer 3 kulübe ise Hayvan Severler Derneği'ne teslim edildi. Vatandaşlar duyarlılığından dolayı Belediye Başkanı'na teşekkür etti.