Turizm Danışma Ofisi Üç Bin 310 Turiste Hizmet Verdi

Antalya’nın Manavgat ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MATSO) 1 Temmuz 2011 tarihinde Kültür Evi’nde faaliyete geçirdiği Turizm Danışma Ofisi’nin bugüne kadar 38’i yerli olmak üzere 3 bin 310 turiste hizmet verdiği bildirildi.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası 'nın (MATSO) faaliyete geçirdiği Turizm Danışma Ofisi çalışmalarını sürdürüyor. Manavgat Kültürevi yanında açılan ofis, İngilizce ve Almanca dillerinde, turizm sezonunda hafta içi, kış sezonunda da pazartesi ve perşembe günleri çalışmalarına devam ediyor. 1 Temmuz 2011 tarihinde hizmete giren ofisi, bugüne kadar 3 bin 310 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.


Manavgat 'ta yokluğu hissedilen ve Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) tarafından Manavgat Belediyesi 'nin yer tahsisi ile Manavgat Kültürevi 'nde hizmete açılan Turizm Danışma Bürosu tanıtım, yönlendirme ve bilgilendirme hizmetini sürdürüyor. Büro, hizmetlerini cumartesi ve pazar günleri hariç yerine getiriyor.MATSO Başkanı Dr. Şükrü Vural, “160 bini aşan yatak kapasitesinin bulunduğu Manavgat 'ta hizmetlerini sürdüren Turizm Danışma Bürosu 'nu açıldığı günden bugüne kadar geçen süreçte en fazla Almanya ve İngiltere 'den gelen yabancı turistler ziyaret etti.

Almanya 'yı ve İngiltere 'yi sırasıyla Hollanda, Fransa, Danimarka, İsveç, Belçika, İsviçre, Norveç, Finlandiya, Avusturya, Rusya Federasyonu, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, İtalya, Slovenya, Sırbistan, Macaristan, Kolombiya ve Letonya izledi. Ülkemizden de 38 kişi ofisi ziyaret ederek bilgi aldı” dedi.Gelen ziyaretçilerin yüzdesel dağılımına bakıldığında yaklaşık yüzde 58,64 'ünü Almanya 'dan, yüzde 18,91 'ini İngiltere 'den, yüzde 5 'ini Hollanda 'dan, yüzde 2,62 'sini Fransa 'dan, yüzde 2,47 'sini Danimarka 'dan, yüzde 2,32 'sini İsveç 'ten, yüzde 2,17 'sini Belçika 'dan, yüzde 1,11 'ini İsviçre 'den, yüzde 1,05 'ini Norveç 'ten, Finlandiya 'dan ve Avusturya 'dan, yüzde 0,72 'sini Rusya Federasyonu 'ndan, yüzde 0,60 'ını Polonya 'dan, yüzde 0,42 'sini Çek Cumhuriyeti 'nden, yüzde 0, 24 'ünü Slovakya 'dan, yüzde 0,18 'ini İtalya 'dan, yüzde 0,15 'ini Slovenya 'dan ve yüzde 0,04 'nü Sırbistan 'dan, Macaristan 'dan, Kolombiya 'dan ve Letonya 'dan gelen turistler oluşturduğunu kaydeden Vural, “Turizm Danışma Ofisi 'nin varlığından ve verdiği hizmetlerden memnun olduklarını dile getiren yerli ve yabancı turistler, Manavgat 'ın tarihi ve turistik yerleri ve bu yerlere nasıl gideceklerine dair bilgi talep ediyorlar. Ziyaretçilere ayrıca Oda tarafından ve değişik kurumlarca hazırlatılan tanıtım materyalleri ücretsiz olarak veriliyor. Manavgat 'a tekrar gelme konusunda ziyaretçilerin yüzde 93,2 'si evet, yüzde 5,7 'si belki ve yüzde 1,1 'i de hayır yönünde görüş belirtmiştir” diye konuştu.
Kaynak: İHA