Lübnan'da Basın Mensuplarından Suriye'deki Gazetecilere Destek

Lübnan'daki "Şiddete Karşı Medya" grubu, Suriye'de görev yapan basın mensuplarına destek vermek amacıyla başkent Beyrut'ta gösteri düzenledi.

Gösteriye katılan Lübnanlı çok sayıda medya mensubu, yazar ve sivil toplum örgütü temsilcileri, 'Suriye rejimi tarafından icra edilen katliamları ' ve son olarak Baba Amr'da Batılı 2 gazetecinin hayatını kaybettiği saldırıyı kınadı.

Esad rejiminin sivillere yönelik saldırılara derhal son vermesi çağrısında bulunan göstericiler, kuşatma altındaki birçok bölgeye insani yardımların ulaştırılması için ateşkes çağrısında bulundu. Gösteriye, başkent Beyrut'ta yaşayan Kürtler de destek verdi.

Lübnanlı gazeteci Yusuf Bazzi yaptığı açıklamada, 'Suriye'deki, kuşatma altındaki Humus'daki yerli ve yabancı gazetecilerle dayanışma içinde olduğumuzu göstermek için buradayız. Bu gazetecilerden bazıları ödü, bazıları yaralı. Kimse onlara yardım edemiyor. Biz bugün burada onlarla birlikteyiz çünkü Humus'tan ayrılırlarsa, rejim tarafından öldürülmekle tehdit ediliyorlar. Buradayız çünkü medya özgür olmalı, Suriye'de devrim başladığından bu yana Esad rejimi özgür medyayı yasakladı ' diye konuştu

Bu arada basın mensuplarının gösteri yaptığı alanda, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad lehine de bir gösteri düzenlendi

Suriye ordu birliklerinin, Humus'a yönelik bombardımanın 19. gününde ABD'li Marie Colvin (55) ile Fransız asıllı foto muhabiri Remi Ochlik (29) hayatını kaybetmiş, 3 yabancı gazeteci de yaralanmıştı

Kaynak: İHA