Kazakistan, Astana’nın 'türk Dünyası Kültür Başkenti' Seçilmesini Kutladı

Kazakistan'ın başkenti Astana’nın "2012 Türk Dünyası Kültür Başkenti" olması münasebetiyle Barış ve Uyum Sarayı’da görkemli bir kutlama yapıldı.

Kazakistan, Astana’nın 'türk Dünyası Kültür Başkenti' Seçilmesini Kutladı
Astana 'nın '2012 Türk Dünyası Kültür Başkenti ' olması münasebetiyle düzenlen gecede Kazakistan Kültür Bakanı Darhan Mınbay, emeği geçenlere teşekkür etti. Türk halklarının birbiriyle kaynaşması adına Astana 'nın evsahipliğinde yirmiden fazla etkinliğin yapılacağını kaydeden Mınbay, ortak değerlerimizin tanıtımı ve bunlara sahip çıkılması için her türlü gayreti göstereceklerini söyledi.


Kutlamaya katılan Kültür Bakanı Ertuğrul Günay da Orta Asya 'nın parlayan yıldızı Astana 'nın Türk Dünyası Kültür Başkenti olduğunu ve bundan gurur duyduğunu kaydetti. Gelecek yılki kültür başkenti bayrağını Astana 'da Eskişehir 'in alacağını belirten Günay, kardeş devletler arasında yapılacak bu tür kültürel faaliyetlerin halkları birbirine daha da yakınlaştıracağını söyledi.


Türk dünyasından derlenen muziklerin seslendirildiği gecede Kazakistan, Türkiye, Tuva, Başkurdistan, Gagavuz, Tataristan, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Hakasya, Kırım, Kırgızistan ve Altay 'dan dans ve ses sanatçıları damgasını vurdu.

Geceye Türk İşbirliği Teşkilatı Başkanı Düsen Kuseyinov, Türk İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri Halil Akıncı, Türk Dünyası Parlamenterler Asamblesi Genel Sekreteri Yardımcısı Kürşad Melih Sarıarslan, Başkurdistan Cumhuriyeti Başbakanı Yardımcısı Salavat Sagitov, Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanı Abülfez Garayev, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, 2013 yılı Türk Dünyası Başkenti olacak Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen 'in yanı sıra Türkiye 'nin Kazakistan Büyükelçisi Lale Ülker katıldı.

Kutlamalar gecede sahne alan tüm sanatçıların 'Astanam ' şarkısını birlikte söylemesiyle sona erdi.