Ortaca-Dalyan Yolunda Çalışmalar Hızlandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm yolu ağına alınan 11 kilometrelik Ortaca-Dalyan karayolunda çalışmalar devam ediyor.

Ortaca-Dalyan Yolunda Çalışmalar Hızlandı
Daha önce “Sahipsiz Yol” olarak bulunan Ortaca-Dalyan Beldesi arasındaki KarayoluOrtaca Kaymakamı Mustafa Gürdal ile Belediye Başkanı Hasan Karaçeklik 'in girişimleri sonunda Valilikte sahip çıkınca yol Turizm Bakanlığı ağına alındı.

Ortaca Belediyesi, Dalyan Belediyesi ve Muğla İl Özel İdaresi tarafından sahip çıkılıp, yolun genişletme ve dolgu çalışmalarına hemen başlandı. Dolgu çalışmalarında malzeme sıkıntısı çekmeyen Ortaca Belediyesi hemen dolgu ve düzleme çalışmalarını bütün hızıyla başladı.Dalyan Belediyesi ise; yolun sağına ve soluna dolduracak malzemeleri alabilmek için gerekli yerlere müracaatlarda bulunarak 40 bin TL. Okçular Köyü sınırları içinde yer alan 'Kapız ' mevkiinde malzeme ocağı aldı.

Yol çalışmaları hakkında bilgi veren Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı; “Daha önce sahipsiz yol olarak bulunan Ortaca, Dalyan Beldesi arasındaki 11 kilometrelik karayolu Turizm Bakanlığı ağı içine alınınca bakanlık tarafından desteklenerek Ortaca ve Dalyan Belediyeleri dolgu çalışmalarını başladı. Ortaca Belediyesi tarafından daha önce kanalizasyon çalışmaları yaptıkları için dolgu malzemesi sıkıntısı çekmedi. Dalyan Belediyesi ise, gerekli girişimleri yaparak Okçular Köyü sınırları içinde yer alan Kapiz mevkiinde 40 bin TL 'ye ocak kiraladık. Şu anda çalışmalarımızı tüm iş makinelerimizi seferber ederek dolgu çalışmalarını başladık. Burada bu yolun yapılmasında Başta Valimiz Fatih Şahin, Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik 'e, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine ve Turizm Bakanlığı 'na teşekkürlerimizi sunmak isterim. Bilindiği gibi duple yol olup, yolun genişliği 21 metreye bulmaktadır. Eğer ışıklandırma yapıldığı takdirde Ortaca 'dan Dalyan Beldesi 'ne yürünerek gelebilecek duruma gelecektir. Emeği geçen her kuruma şükranlarımı sunarım” diye konuştu.
Kaynak: İHA